DR NESTOROVIĆ: Upotreba ovih preparata može dovesti do LEUKEMIJE

| October 22, 2021 | 15:13 | 2,112 | 0

Ove materije izazivaju alergije, oštećena centralnog nevnog sistema i razna degenerativna obolenja

Gostujući na Radio-televiziji Srbije prof. dr Branimir Nestorović objasnio je kakvo sve štetno dejstvo sredstva za higijenu mogu imati po naše zdravlje.

“Većina proizvoda koji se danas nalaze u prometu sadrže prilično opasne materije. Razlog je u načinu proizvodnje tih materija”.

Komentarišući prisustvo opasnih materija u šamponu, dr Nestorović je istakao da su posebno opasne one koje kosi daju tzv. volumen kosi.

“To su one suspstance koje se dodaju šamponima da bi penili. Ove materije izazivaju alergije, oštećena centralnog nevnog sistema i razna degenerativna obolenja. Još su opasnije one supstance kojih nema na deklaraciji, a mogu se naći u šamponu, kao što je npr. dioksid. On je nusproizvod koji nastaje tokom proizvodnje šampona. Zato ga nema u deklaraciji, ali u krajnjem produktu se može naći u tragovima iako ne bi trebalo da ih ima”.

Na pitanje da li to znači da možemo naći meru koliko česo da peremo kosu, dr Nestorović je odgovorio:

“Nećete da umrete ako operete kosu šamponom, ali postoje sastojci koje treba izbegavati i koje pri dugom korišćenju, npr. od deset godina, mogu dovesti do ozbiljnih obolenja poput leukemije. Dakle, uvek treba pogledati sastojke u šamponu”.

Povezani sadržaj:  MED I KOPRIVA: SAMO 2 KAŠIKE DNEVNO! LIJEČI ANEMIJU, MIGRENU, ŽUČ, JETRU, POREMEĆAJ SNA… (RECEPT)

Doktorova krajnja poruka bila bi da bi trebalo koristiti šampone koji su neutralniji, obratiti pažnju na ono što stoji u deklaraciji i čitati sajtove na kojima su neki šamponi eksplicitno označeni kao opasni po zdravlje.

Izvor: alo.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: