EVO KOLIKO BIJELOG LUKA TREBA DA JEDETE DNEVNO: Spriječava pojavu ove smrtonosne bolesti

| October 11, 2021 | 22:53 | 920 | 0

Bijeli luk je svestrani lijek koji se pokazao odličnim u liječenju raznih tegoba i bolesti. Dokazana su njegova znatna antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva.

bijeli-luk-pixabay

Snažan je aktioksidans, djeluje protuupalno i odlično djeluje na imunitet.

Mnogi ga nazivaju najboljim prijateljem našeg krvotoka jer snizuje krvni tlak, čini krvne žile gipkijima (odličan protiv ateroskleroze), potiče rad crvenih krvnih zrnaca, potiče prokrvljenost i poboljšava protok krvi.

Svakodnevno konzumiranje bijelog luka štiti od bolesti srca i nastanka moždanog udara, dobar je protiv šećerne bolesti jer regulira postotak glukoze u krvi.

Istraživanja su pokazala da osobe koje svakodnevno koriste bijeli luk imaju manji rizik od raznih kancerogenih oboljenja, pogotovo raka probavnog trakta.

Naime, bijeli luk je regulator crijevne flore, otklanja začepljenost (a time i mogućnost otrovanja), te potiče lučenje želučanih sokova i na taj način djeluje dezinfekcijski na crijeva.

Dokazano je da je bijeli luk nevjerovatna prevencija od kancera, a evo koliko bijelog luka treba da pojedete dnevno!

Postoji 200 različitih tipova kancera sa potpuno različitim simptomima, ali bijeli luk je među najboljim sredstvima za prevenciju protiv ove, često smrtonosne, bolesti, piše “Lepa & srećna“…

Bijeli luk ima antibakterijska svojstva i uspješno u tijelu blokira materije koje mogu uzrokovati pojavu ili rast tumora. Takođe, zaustavlja kancerogene supstance u tijelu i smanjuje rizik od bolesti koji je uzrokovan genetskom predispozicijom.

Povezani sadržaj:  Kako boli gušterača: 4 narodna lijeka koja uklanjaju probleme sa pankreasom

Doktori ističu da je bijeli luk odlična zaštita i prevencija od bolesti, a Svjetska zdravstvena organizacija napominje da svaki čovjek dnevno treba da pojede jedan čen bijelog luka ili uzme 300 do 1.000 mg bijelog luka u prahu.

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: