Isjekla je glavicu crnog luka na 2 dijela i stavila ispod pazuha: Kada čujete razlog, odmah ćete uraditi isto

| October 15, 2021 | 00:33 | 795 | 0

Nevjerovatno je je koliko blagodeti nosi ovo povrće. Uvijek pokušajte svoje probleme prvenstveno prirodnim putem da riješite, nemojte odmah posegnuti za skupim preparatima!

1. Prvenstveno da obratimo pažnju na luk

Luk je bogat sumporom koji ga čini jakim antibakterijskim sredstvom, kao i antiseptikom. Zapravo ga to čini idealnim za tretiranje raznih bolesti.

2. Sinusne infekcije

Luk sitno isjeckajte, stavite ga u činiju, glavu nagnite iznad činije i duboko udahnite nekoliko puta. Vaš nos će se uskoro otpušiti i počeće da curi, što je upravo ono što želite da se dogodi ukoliko imate problema sa sinusnim infekcijama.

3. Kašalj

Većina ljudi uglavnom poseže za sirupima za kašalj koji umije biti nezgodan. Umjesto toga možete koristiti luk i druge namirnice kako biste se oslobodili ove neprijatnosti.

4. Mučnina

Uzmite luk i isjecite ga na pola. Obje polovine stavite ispod obja pazuha. Držite ga pod pazuhom neko vrijeme i opustite se, mučnina će uskoro nestati.

5. Nema više atletskog stopala

Antigljivično svojstvo koje luk posjeduje može riješiti vaše probleme sa atletskim stopalom. Problem riješite tako što ćete iscjediti sok luka na zaraženo mjesto. Ostavite da tako odstoji desetak minuta, a zatim isperite. Postupak ponavljajte oko tri puta dnevno kako biste se riješili problema.

Povezani sadržaj:  NAKON 2 SEDMICE PROŠIRENE VENE NESTAJU: Uzmite ovo povrće i svaku noć utrljajte u noge, BIT ĆE PONOVO ZATEGNUTE

 

6. Otarasite se insekata

 

Ukoliko imate problema sa komarcima, kesa sa lukom će riješiti problem. Takođe, ukoliko vas ujede komarac, ujed protrljajte lukom kako biste ublažili otok i svrab.

7. Lijek za prehladu

Možda je luk i najkorisniji za liječenje prehlade. Čaj od luka će vas sigurno spasiti. Jednostavno napravite čaj od luka i odmah ćete osjetiti poboljšanje.

8. Riješite se bubuljica

Isjeckani luk pomješajte sa pola šolje meda i nanesite smjesu na lice. U roku od nekoliko dana videćete pozitivne rezultate.

9. Luk je odlična ideja da se otarasite nečega što vam je upalo u oko

Jedina stvar zbog koje svi ponekad plaču jeste luk svakako. A kako ćete se najlakše otarasiti nečega što vam je upalo u oko, ako ne plakanjem?!

10. Prevencija od gubitka kose

Čak se i održavanje kose može izvesti uz pomoć luka. Nanošenje soka crnog luka na korijen kose možete sprečiti njeno opadanje. Velika količina sumpora koju luk sadrži će zapravo sačuvati vašu kosu.

Izvor: fokuzz

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: