Kako sam IZLIJEČILA IŠIJAS uz ove dvije jednostavne vježbe

| October 15, 2021 | 00:36 | 1,119 | 0

Kada intervertebralni disk zbog izbočenja vrši pritisak na živac, javlja se bol koji se često proteže kroz noge.

Ovo stanje je poznato kao išijas. Išijas se odnosi na bol koji se javlja na putu išijasnog živca – koji se grani od donjeg dijela leđa kroz kukove i zadnjicu i spušta kroz svaku nogu.

Svako narušavanje prostora kroz koji prolazi živac nažalost može rezultirati uklještenjem.

Lumbalni bol širi se duž natkoljenice ispod koljena do lista i / ili stopala. Bol je jak, kontinuiran, u obliku pečenja, s utrnulošću noge, što otežava kretanje.

Bol se obično širi na jednu nogu i jači je od bola u lumbalnoj regiji. Bol se takođe uvećava noću, nakon dužeg stajanja, sjedenja, kihanja, kašljanja i naprezanja.

Tradicionalno liječenje išijasa prvo se provodi pomoću odgovarajućih lijekova koje preporučuje liječnik. Ali bolje je ne ograničavati se na upotrebu lijekova protiv bolova.

Ako tokom tretmana radite jednostavne vježbe za istezanje mišića, zaboravit ćete na bol u kratkom vremenu.

Lagane vježbe za išijas:

Vježbe istezanja mogu biti od velike koristi jer pomažu smiriti upalu, a time i ublažiti bol. Naravno, na početku neće biti lako, pa se vježbe izvode polako, povećavajući istezanje na izdah.

Lezite na ravnu površinu, savijte nogu u kojoj osjećate bol i lagano je povucite prema ramenu.

Kad osjetite istezanje, pokušajte držati nogu u tom položaju 30 sekundi. Ispravite nogu, odmorite se malo i ponovite ovu vježbu još dva puta.

Opet, u ležećem položaju, savijte noge u koljenima i polako ih povlačite prema grudima, bez odvajanja zadnjice od poda. Prekrižite noge, kao što je prikazano na slici, i hvatajući rukama zdravu nogu, povucite je.

Držite noge u ovom položaju još 30 sekundi, otpustite ih i vratite se u prvobitni položaj. Radite i ovu vježbu dva puta.

Izvođenjem ovih vježbi istezanja potičete cirkulaciju krvi, uklanjajući stagnaciju u mišićima, a time i ubrzavate oporavak.

Isprobajte ih i vi, lagane su, a vrijedi!

Povezani sadržaj:  OPASNO PO ŽIVOT! OVO SU PRVI SIMPTOMI TROMBOZE: Ne Odgađajte Posjetu Doktoru!

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: