Liječi anemiju i krvne sudove, popravlja potenciju: Sačuvajte i vi ovih par recepta

| October 11, 2021 | 23:12 | 671 | 0

Ovaj prirodni recept pomaže kod bolesti grla, neredovne probave, potencije, anemije, a preporučuje se i kod srčanih tegoba, te krvnih sudova.

Danas sa vama dijelimo nekoliko odličnih prirodnih recepata od ova 4 sastojka:

Med i jabukovo sirće

Rastvorite dvije kašike sirćeta u dva dl mlake prokuhane vode, pa dodajte dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.

Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja, zato što med učvršćuje san.

Orasi sa medom

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

A u kombinaciji sa medom predstavlja zaista izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost može uporediti sa najboljim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu mnoge neophodne vitamine i još mnogo toga.

Kako ga koristiti kod anemije

Pripremite smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima dvije kašike dnevno. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Za dobru potenciju od davnina pomaže ovaj provjereni recept:

Mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu

Ova tegoba prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet kašičica dnevno orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procjediti i dodati dvije kašike meda.

Med sa bijelim lukom

Sljedeći recept vraća snagu organizmu, a veoma je dobar i protiv astme, te otežanog disanja:

Kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješajte i ostavite da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Kako ga upotrijebiti:

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Protiv gripa, u narodu je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka:

Očišćeni bijeli luk izgnječiti i pomješati sa medom u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja.

Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli.

Zaista su jako zdravi i izvrsni za naš organizam.

Spremite ih i vi kod kuće!

Izvor: glas-javnost

Povezani sadržaj:  I ŽENA I MUŠKARAC SVAKO JUTRO TREBAJU UZIMATI PRIJEKI LIJEK ZA IMUNITET: Dr Grujičić Otkrila Prirodan Način, Evo Kako Da Se Izborite Protiv Virusa

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: