PROTIV PROPADANJA KOSTIJU – SKIDA KILOGRAME: Najzdraviji korijen na svijetu – Njegova ljekovitost nema granice…

| October 23, 2021 | 14:41 | 643 | 0

Njegova ljekovitost nema granice…

Zahvaljujući svojim jedinstvenim jedinjenjima, hren je u stanju da pomogne u tretiranju mnogih boljki. Ljekovitost hrena je neupitna, a do svog punog izražaja dolazi onda kada treba podstaći imunitet, smanjiti krvni pritisak ili sprječiti bolest kostiju.

Kod kozumiranja hrena treba imati na umu da on sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare. Ljudi sa poremećajem u radu bubrega takođe bi trebalo značajno da izbjegavaju konzumiranje hrena, ali se zbog njegove ljekovitosti ipak preporučuju male količine. Hren pomaže pri gubitku težine, smanjuje krvni pritisak, podstiče imuni sistem, predupređuje artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a djeluje i kao antibakterijski agens.

Pomaže u skidanju kilograma:

Noćna mora je za svakog čovjeka kada se pogleda u ogledalo i ne budu zadovoljan onim što vidi kao svoj odraz. Treba da znate da postoji način kojim se može izgubiti težina i sagorjeti masnoće. Konzumiranje domaćeg čaja od hrena i đumbira dva puta dnevno, ujutru i prije spavanja, tokom tri sedmice prirodno može da dovede do gubitka težine. Ovaj čaj napravićete tako što ćete 10g rendanog hrena i 5g rendanog đumbira preliti sa 200ml vode.

Podstiče imunitet:

Nutricionisti su uvjereni da, osim što ćemo ostati u formi, redovnim konzumiranjem hrena aktiviramo sopstveni imuni sistem, koji je naša odbrana od svih vrsta bolesti. Izotiocijanat u hrenu će podstaknuti aktivaciju jačanja našeg imunog sistema i poboljšati proizvodnju bijelih krvnih zrnaca čiji broj zavisi od broja slobodnih radikala. Konzumiranje domaćeg čaja od hrena će vam u tome pomoći, tako što ćete ga piti dva puta dnevno, ujutru i prije spavanja. Ovaj čaj napravićete tako što ćete 15g rendanog hrena preliti sa 200ml vode.

Povezani sadržaj:  NAJJEFTINIJI LIJEK NA SVIJETU: Pola limuna i soda bikarbona je kombinacija koja ima nevjerovatnu moć za ljudski organizam…

Smanjuje krvni pritisak:

Hren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korijena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što hren proizvodi azot monoksid, koji pomaže našim krvnim sudovima da se opuste što je više moguće. Konzumiranje domaćeg čaja od hrena će vam u tome pomoći, tako što ćete ga piti dva puta dnevno, ujutru i prije spavanja, ali tako što ćete ga jako sporo piti u malim gutljajima i što više udisati njegov miris pri ispijanju iz šoljice. Ovaj čaj napravićete tako što ćete 10g rendanog hrena preliti sa 200ml vode.

Predupređuje artritis i osteoporozu:

Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas drže podalje od nastanka artritisa i osteoporoze. Hren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja. Uvrstite hren u redovnu ishranu!

Poboljšava varenje i disanje:

Oštar miris nekih biljaka poput ruzmarina, žalfije ili metvice pospješuje pravilno disanje, umiruje napetost i poboljšava koncentraciju. Hren je ljut toliko da tjera i suze na oči, a potpomaže našem respiratornom sistemu da radi glatko. Dovoljno je duboko udahnuti izblendirani hren kako bi se smanjila sluz kod prehlade i bolova u plućima, kao i sve neprijatnosti koje prate nazeb, alergije ili upalu sinusa. Upotreba hrena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja naših crijeva kojima ne smeta njegova ljutina.

Povezani sadržaj:  KAKO SAM UKLONILA LIPOM (MASNO TKIVO): Oblog od meda i brašna je sve što sam koristila

Djeluje kao antibakterijski agens:

Alil izotiocijanat je antibakterijska supstanca koja se nalazi u hrenu i ona je sposobna da eliminiše mikrobe i bakterije. Osim ovog jedinjenja u hrenu se nalazi i značajna zaliha mangana, enzima koji služi ojačavanju ćelija i tjelesnih tečnosti u organizmu. Uvrstite hren u redovnu ishranu ili ga makar koristite kao čaj! Budite zdravi!!

Izvor: bastabalkana

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: