RIJEŠITE SE PROBLEMA SA PROSTATOM: Ovaj domaći čaj od vrbovice će vam pomoći

| October 15, 2021 | 18:34 | 267 | 0

Jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci danas susreću u svim dijelovima svijeta predstavljaju problemi sa prostatom.

Oni mogu biti različite naravi , jačine i oblika. Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom.

Zato ćemo vas upoznati sa najačim sredstvom koje nam u prirodi stoji na raspolaganju u borbi sa svim problemim prostate. Radi se o travi pod nazivom vrbovica ili svilovina.

Biljka uspjeva u našim krajevima a možete je pronaći i kod većine travara ili čak prodavaca bilja na tržnicama i pijacama.

Vrbovica je po ovoj svojoj namjeni poznata već par stotina godina ali se vremenom pod uticajem medicine njena moć polako zaboravljala. Biljku je ponovo aktuelizirala najčuvenija narodna vidarka iz Austrije Maria Treben čije su knjige prodane u preko 10 miliona primjeraka. Marija Treben je lično liječila i izliječila na hiljade pacijenata sa problemima prostate širom Evrope koristeći isključivo skromnu biljku vrbovicu.

Upute za pripremu ovog čaja:

Punu čajnu kašiku osušene ili svježe biljke proparite u 2 dcl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta , izvadite travu a čaj popijte.

Kada i koliko ga je potrebno koristiti:

Čaj se pije dva puta na dan i to ujutro natašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko sedmica. Prve rezultate poboljšanja stanja možete očekivati dosta brzo.

Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate.

Čaj je prijatnog ukusa, biljka je potpuno bezazlena i ne morate se brinuti za bilo kakve nus pojave. Nema potrebe da pojačavate dozu u odnosu na ovu koju smo vam preporučili, dvije šolje od po 2 dcl čaja na dan je sasvim dovoljno.

Spremite ga i vi i uživajte!

Izvor: zdravljebezdoktora

Povezani sadržaj:  Evo šta radite POGREŠNO pa vaša ŠTITNA žlijezda ispašta: Ovo treba izbjegavati!

 

Kategorija: Ljekovite Biljke, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak:

Ljekovito bilje, put do zdravlja