SPAS ZA KIČMU: Radite ove lake vježbe japanskog ljekara – video upute

| October 11, 2021 | 02:05 | 396 | 0

Pravilno držanje tijela je garancija zdravlja“, rekao je poznati japanski doktor Katsuzo Nishi. Tvrio je da čovek može sam da se izliječi, znajući nekoliko jednostavnih metoda lečenja. On je sastavio 6 saveta koji su ušli u istoriju pod nazivom „Zlatna pravila zdravlja“.

ZLATNA PRAVILA KATSUZO NISHI

Tvrđi krevet

Ljubitelji mekog kreveta biće ljuti, ali trebali bi spavati na tvrdom. Sam iscjelitelj kaže: „Za održavanje navike savršenog držanja tijela nema boljeg načina od stalnog ispravljanja poremećaja koji se javljaju u kičmenom stubu spavanjem na čvrstom krevetu.

Tvrdi jastuk

Činjenica je da će, ako spavamo na čvrstom jastuku, naši vratni pršljenovi biti smješteni u svom prirodnom položaju. U suprotnom će se zakopčati, što će dovesti do bolova u vratu i leđima. Japanci bi takođe dodali: „Kriv vrat je znak kratkog života“.

Vježba “Zlatna ribica”

Vježba ispravlja zakrivljenost kičme i time ublažava prekomerno naprezanje kičmenih živaca. Pored toga, normalizuje cirkulaciju krvi, blagotvorno djeluje na rad srca i stabilizuje rad glavnih sistema tijela.

Vježba “Zatvaranje dlanova i stopala”

Koordinira mišiće, krvne sudove, živce u abdomenu, preponama i butinama. Ova vežba se preporučuje budućim majkama, jer doprinosi povoljnom razvoju ploda u materici.

Vježba za kičmu i stomak

Funkcija vežbe je obnavljanje kiselinsko-bazne ravnoteže u tijelu. Takođe, njegova primjena blagotvorno djeluje na mentalnu energiju.

Kao što vidite, ništa komplikovano! Pratite ove upute i redovno vježbajte, a kičma će vam se uskoro popraviti i zaboravit ćete na probleme sa leđima.

Izvor: dnevni.rs

Povezani sadržaj:  BAKA OD 107. GODINA SAVETUJE SVE ŽENE: ZA SREĆAN I DUG ŽIVOT IZBEGAVAJTE OVE TRI STVARI!

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: