VAŽNO JE ZNATI: Kako ukloniti krpelja uz pomoć obične soli

| October 18, 2021 | 18:27 | 211 | 0

Kakvim samo trikovima ne pribjegavamo da bismo se otarasili krpelja. Neko maže napadnuto mjesto suncokretovim uljem, neko trlja sapunom, a neko ga izvlači pomoću pincete. Neko savjetuje mazanje mjesta ujeda acetonom, što uzgred rečeno, ne smije da se radi.

Jedan lak i efikasan način za uklanjanje krpelja saznala sam sasvim slučajno. Jednog dana, na putu do vikendice, upoznala sam staru seosku učiteljicu, koja mi je ispričala o svojoj pouzdanoj metodi, piše uspesnazena.com!

Mjesto, gdje se prilijepio krpelj, treba posuti sitnom solju i odgore staviti komadić mokre vate. Žena je sa sigurnošću tvrdila da će za 20-30 minuta (a možda i prije) krpelj izaći sam na površinu tijela.

Poslije samo treba da ga stavite u neku kutijicu i odnesete u laboratoriju da se utvrdi na nije nosilac poliomejelitisa ili encefalitisa ( prema statitistici na svakih 10 krpelja 1 može biti zaražen).

Kako ukloniti krpelja uz pomoć obične soli

Ako, prije izlaska u prirodu, pri ruci nemate sredstvo protiv krpelja i komaraca, možete ga pripremiti sami:

  • u 200 ml kipuće vode stavite 25 gr karanfilića, prokuhajte 15-ak minuta, ohladite i dodajte 2 supene kašike alkohola.

Prije odlaska namažite tim rastvorom sebe i svog kućnog ljubimca. Autor tvrdi da već 10 godina ni jednog krpelja nije donijela iz šume, ni na sebi, ni na svom psu.

Povezani sadržaj:  JEFTINO JE, NE BOLI VAS GLAVA, OVAKO ĆETE OSUŠITI VEŠ 3 PUTA BRŽE: Posle ovoga ništa neće biti isto!

Ako nemate vremena za pripremu ovog rastvora, možete koristiti kupovno ulje karanfilića, razređeno vodom – nekoliko kapi na litar vode. Miris karanfilića ne podnose ni komarci.

Još jedan način da uklonite krpelja pomoću šprice, pogledajte u videu:

Ako se plašite da uklonite krpelja samostalno, bolje je da zatražite medicinsku pomoć.

Izvor: uspesnazena

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: