ZA DOBRU PROBAVU I JAČANJE IMUNITETA: Ruski ljekar otkrio recept za najmoćniji napitak!

| October 25, 2021 | 06:00 | 309 | 0

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu. Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primjeraka i prevedene na više stranih jezika.

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

On smatra da je jačanje imuniteta je prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade. Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se oduprijeti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, vjerovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmješati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gdje je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Povezani sadržaj:  ŽENE U MENOPAUZI TREBA DA JEDU OVU NAMIRNICU, ISTOPIT ĆETE SALO: Snižava šećer i holesterol, smanjuje apetit!

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta:

Sastojci:

– 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)
– 150 g kuhane i ispasirane bundeve
– 1 kašika prirodnog meda

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuhane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmješajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet cijelog organizma.

Izvor: atma.hr

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: