OVAJ SIMPTOM Najgore Bolesti Pluća ODMAH Se Javlja Na Licu! AKO Vam Oči Izgledaju OVAKO, TRK DOKTORU…

| November 25, 2021 | 17:13 | 1,659 | 0

Rak pluća je jedna od najučestalijih oblika raka koji može da doživi jedan čovjek. Simptomi su standardni, od gubljenja kilaže, pa sve do gubitka apetita, žutila na koži. Međutim, prema istraživanjima njemačkih naučnika, najgoru bolest pluća možete da prepoznate i na vašem licu, da li ste znali za ovaj podatak?

Džordž Santis, doktor koji je vodio cijelu ovu studiju, kaže da jedan kapak na oku može da bude spušten, i to je jedan od glavnih simptoma koji se mogu desiti kod jednog čovjeka, uopšte. Sam tumor pluća pritiska živce, koji su usko povezani sa okom, tako da se to odražava na očne živce, i čovjeku je kapak automatski spušten.

Također, kako ovaj stručnjak navodi, pored spuštenog kapka, može doći i do smanjenog znojenja lica koji je povezan sa tumorom na plućima. Ptoza je ime ove dijagnoze, ali to nužno ne mora da znači da imate tumor pluća, može biti da imate samo problema sa očnim živcima.

 

Povezani sadržaj:  NOVAK ĐOKOVIĆ NE POČINJE JUTRO BEZ 1 NAPITKA, TVRDI DA ČISTI MASNU JETRU: A deci hranu spremaju isključivo na ovaj način

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: