OVO JE NAJVEĆI PROBLEM KOJI IMAMO SA KRASTAVCIMA: Otkrivamo Što Rubovi Listova Najčešće Požute, Spasite Plod Na Vrijeme

| November 26, 2021 | 14:06 | 230 | 0

Dosta vrtlara, a posebno početnici moraju se suočiti sa ovim problemom.

Međutim, to nije neki problem zbog kojeg bismo se trebali zabrinuti, ali ukoliko ga na vrijeme ne uklonimo može prouzrokovati veće i ozbiljnije posljedice, koje će uništiti plod.

Obratite pažnju na sljedeće.

Pogrešno mjesto za sijanje

Ovo je jedan od razloga zbog kojih listovi na krastavcima požute. Morate dobro da obratite pažnju prilikom sadnje, kako bi to mjesto bilo dovoljno osvijetljeno, ali u isto vrijeme i da ima zasjenjenih prostora.

Česte promjene temperature

Da bi plod krastavica bio što bolji, potrebno je da se oko njih održava jednaka temperatura. Oni se ubrajaju u termofite, ali ukoliko se desi iznenadni mraz lako može da dođe do njihovog potpunog uništenje, te sadnice više neće rasti.

Nedostatak minerala

Da bi krastavci mogli da se razvijaju potrebno je da u zemljištu ima dovoljno minerala koji su potrebni za njihov rast. Obezbijedite im dušična gnojiva, jer ukoliko se desi da im nedostaje ovog minerala onda dolazi do njihovog sušenja i listovi postaju žućkasti.

Ne zalijevate kako treba

Krstavcima moramo da obezbijedimo dovoljne količine vode, jer ukoliko se desi da im toga nedostaje, ona će početi listovi da žute.

Povezani sadržaj:  SVAKA ŽENA OVO MORA DA IMA: Ovo je biljka koja ČUVA kuću od zla i garantuje sretan BRAK i NOVAC

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: