ŠTA SE DEŠAVA U TIJELU KAD JEDETE BUNDEVU: Najbolja namirica za sve koji pate od visokog krvnog pritiska i šećera

| December 20, 2021 | 23:25 | 646 | 0

Kako bundeva djeluje na organizam? Evo zašto je korisna za sve koji pate od visokog krvnog pritiska i šećera…

Bundeva je pravi simbol jeseni, ali uživanje u ovom voću pomaže zdravlju više nego što mnogi znaju i treba je jesti kad god ste u prilici.

U bundevi nema mnogo kalorija, nema masnoća ni mnogo ugljenih hidrata, a puna je mikronutrijenata. Obiluje vitaminima A, C, E, B1, B2, B6 i B12, sadrži kalijum, gvožđe i magnezijum. Uz samo “meso” bundeve, i njeno seme je prebogato dragocenim sastojcima pa ga nazivaju “super hranom”.

Premda ima visok glikemijski indeks, bundeva ima nisko glikemijsko opterećenje pa je mogu jesti i dijabetičari – ona podiže šećer u krvi veoma sporo.

Kao značajan izvor magnezijuma, od velike je koristi svima koji muku muče sa nesanicom budući da ovaj moćan mineral reguliše nivo transmitera u mozgu. On je, takođe, koristan i u kontroli krvnog pritiska, pa bundevu treba da jedu svi koji pate od hipertenzije.

Uz sve to, preporučuje se i korišćenje ulja semena bundeve u ishrani, budući da povećava dobar holesterol i pomaže u obaranju krvnog pritiska,piše Lepaisrecna

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)

Povezani sadržaj:  DA LI IMATE DIJABETES? Provjerite za samo jednu minutu pomoću vaših pet prstiju!

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak:

AKO VAM SE SVIDJELA OVA OBJAVA PODRŽITE NAS LAJKOM 👍