MILION ŽENA JE POLUDJELO ZA OVIM ŠAMPONOM, SAMI GA NAPRAVITE: Kosa će postati sjajna, brže će rasti i duže ostaje čista!

| April 30, 2022 | 15:38 | 796 | 0

Kako da napravite domaći šampon za kosu – ovaj je potpuno prirodni, bez hemikalija, a recept je pogledalo preko milion ljudi!

Izbor šampona je često pravi izazov, morate posmatrati svoj tip kose, čitati sastav, razmišljati o hemikalijama, a i vi ste sigurno napravili više puta grešku i pokajali ste što ste za neki šampon dali veću svotu novca.

Ukoliko volite prirodan način njege ljepote, donosimo vam recept za domaći šampon koji je na Youtube pogledalo reko milion ljudi, a ne sadrži hemikalije. Pravi se od 5 sastojaka, koristi se dva puta nedeljno, a kosa će postati sjajna, brže će rasti i duže ostaje čista.

Sastojci:

1/2 šolje kokosovog mlijeka (hrani kosu i podstiče rast)
1/2 šolje kastilskog prirodnog tečnog sapuna (prirodni čistač, bez hemikalija)
1 kašika ulja vitamina E (obnavlja strukturu dlake i daje kosi snagu i sjaj)
1 kašičica praha piskavice (pozitivno utiče na korijen dlake i za lakše češljanje)
20 kapi eteričnog ulja lavande
10 kapi eteričnog ulja ruzmarina (antibakterijski, dobar za skalp)
Priprema:

Sve sastojke sipajte u kokosovo mlijeko i dobro promješajte dok se ne sjedini. Onda sipajte u staklenu flašu i mućkajte kako bi se dodatno sjedinili. Prije svake upotrebe važno je šampon promućkati. Koristite ga kao standardni šampon, dobro utrljajte u skalp i nakon nanošenja isperite toplom vodom.

Povezani sadržaj:  Živite dugo bez bolesti srca! Očistite krvne sudove!

Napomena: Ukoliko imate previše osetljivu kosu ili kožu glave, prije upotrebe prirodne kozmetike, konsultujte se sa stručnjakom. (novi.ba)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: