POŠTENO SE ZASLADITE: Trikovi kako baš svaki puta odabrati zrelu i sočnu lubenicu!

| July 7, 2022 | 09:31 | 1,203 | 0

Lubenica je jedna od najboljih ljetnih voćki, ali ponekad je teško odabrati pravu. Kupovanje lubenice zeznuta je stvar jer, ako kupujete cijelu lubenicu, ne vidite kako njezina unutrašnjost izgleda i kakvog bi mogla biti okusa.

Ovi savjeti će vam pomoći prilikom odabira lubenice:

Pronađite mjesto rasta

Jedan od najvažnijih indikatora zrelosti lubenice je boja na mjestu gdje lubenica raste. To je mjesto na kojem je lubenica ‘sjedila’ dok je rasla. U pravilu, zrela lubenica ima kremastu, žutu boju, dok nedovoljno zrele lubenice imaju bijelu ili svijetložutu boju.

Obratite pažnju na pruge

Boja lubenice može ukazati ​​na zrelost ploda. Trebali biste odabrati lubenicu koje imaju jak, konzistentan prugasti “uzorak”. Zelene pruge trebaju biti tamno zelene, dok blijede pruge trebaju biti kremaste, svijetložute boje.

Uz to, možda ćete htjeti odabrati lubenicu koja izgleda sasvim obično. Ako je vrlo sjajna, vjerojatno nije dovoljno zrela.

Malo je kucnite

Lubenicu nekoliko puta nježno udarite ili kucnite te slušajte zvuk koji ona proizvodi. Ako zvuči duboko i šuplje, znači da ima više vode i da je zrela. U suprotnome, znači da je kora debela i gusta te plod još nije sazrio do kraja.

Uvijek birajte lubenicu koja je teža

Povezani sadržaj:  Ministar DS je pokušao da me napastvuje: Jovana Jeremić iznijela šokantne tvrdnje!

Podignite lubenicu kako bi pronašli onu koja je najteža.

Kada se ukusna lubenica podigne, trebala bi biti teža nego što izgleda. Što je lubenica teža, to ima više vode i slađa je.

Gledajte oblik

Birajte lubenice koje su okrugle, a ne one koje su ovalne. Okrugle lubenice su slađe, dok ovalne često imaju blaži okus. Također obratite pažnju na neobične kvrge na lubenici. Ako ima kvrge, neće biti ukusna.

Sada kad znate ove savjete – odaberite i vi svoju lubenicu.

Izvor: vecernji.hr

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: