KAKO DA OČISTITE RUKE OD ORAHA: Bez hemije i oštećenja kože, a sve već imate u kuhinji

| October 14, 2022 | 16:26 | 359 | 0

Berba oraha je počela, a sa njom dolaze uporne i tamne fleke po rukama koje je jako teško ukloniti. U nastavku teksta pročitajte kako da očistite ruke od oraha jednostavno i lako.

Orasi, čija berba počinje, odmah po branju treba da se ogule od zelene kore kako bi se sačuvali ukus i boja ploda.

Tvrda zelena kora oraha sadrži veliku količinu soka koja ostavlja tragove i tamne mrlje na koži. Koliko je ovaj pigment unutar kore oraha jak, govori to što se koristu u industriji za bojenje tkanina.

Čišćenje oraha obično vas ostavlja zaprljanih i tamnih ruku, a najveći problem je kako ove mrlje skinuti. Ukoliko nista koristili rukavice, ne očajavajte postiji jednostavno rješenje, koje je svima dostupno, a riješiće vas ovih upornih fleka sa prstiju i dlanova.

Sok od limuna idealan je saveznik u uklanjanju mrlja od oraha sa ruku. Sve što treba da uradite je da uzmete limun, isečete ga na pola i gde god da imate fleke od oraha po rukama dobro istrljajte kriškom. Drugu polovinu limuna iscedite, pa sok pomiješajte u činiji sa malo tople vode i dodajte morsku so, a zatim držite ruke potopljene u ovom rastvoru oko 10 minuta.

Nakon toga ruke operite uobičajeno sapunom i vodom i fleke će nestati. Ukoliko su baš uporne postupak ponovite još jednom, a možete da iskoristite i nježnu četkicu kojom ćete pažljivo istrljati ruke. Preporučuje se da nakon ovoga nanesete deblji sloj kreme i dobro utrljate u ruke da vam kiselina iz limuna ne bi previše isušila kožu. (novi.ba)

Povezani sadržaj:  GDJE TREBA DA KUPUJEMO GLJIVE – NA PIJACI ILI U MARKETIMA? Doktor objasnio – ovo je PRVI ZNAK da su potencijalno OTROVNE

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: