TREBA VAM SAMO ASPIRIN I JEDNA NAMIRNICA IZ KUHINJE: Ispucala koža sa peta nestaje za čas

| October 23, 2022 | 22:03 | 514 | 0

Ukoliko nemate gljivičnu infekciju, za suhu i ispucalu kožu stopala možete koristiti hidratantna mleka za telo, sa akcentom na bademovo mleko. Takođe, kreme, ulja i melemi od nevena imaju regenerišuće i hidrirajuće dejstvo. Ukoliko primijetite crvenilo ili širenje površina koje pucaju, obratite se dermatologu. Važna je redovna njega, svakodnevno tuširanje ili potapanje nogu u mlaku vodu. Izbjegavajte stavljanje soli u vodu. Ovo će pomoći i procesu odmaranja umornih nogu, proširenih vena i opštem smirivanju organizma ako ste premoreni ili pod stresom.

Melem od meda i aspirina

Izmrvite 4 tablete aspirina i dodajte 1 kašiku meda. Masu dobro sjedinite, držite na stopalima do 30 minuta, a onda isperite mlakom vodom i neutralnim sapunom.

Banane

Dobro izgnječite dvije prezrele banane i nanesite na ispucale pete. Bićete iznanađeni kojom brzinom će suva i ispucala koža da upije ovu smjesu. Isperite toplom vodom i izmasirajte melemom.

Za njegu jako ispucalih peta

U lavor sa toplom vodom sipajte 100 ml sredstva za negu i ispiranje usta i 100 ml jabukovog sirćeta. Ponavljajte tretman nekoliko večeri u nizu i primijetićete pozitivne efekte. (novi.ba)

Povezani sadržaj:  Ove namirnice štite jetru: Ona upija sve vaše loše navike, ali ovim ćete je spasiti!

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: