NA LICU SE VIDI U KAKVOM SU VAM STANJU BUBREZI, PODOČNJACI NISU JEDINI SIMPTOM: Pogledajte jezik i uši

| November 12, 2022 | 18:09 | 186 | 0

Osim bola i promjena boje urina, postoje i drugi načini koji govore da vam bubrezi ne rade kako treba. Kako da ne propustite opasne signale koje vam tijelo šalje, a koji nisu tako očiti, otkrili su nefrolozi.

Pa tako je urolog Aleksandar Milošević otkrio i da inti*mni odnosi mogu da pomognu kod pojave kamenja i pujeska u bubrezima…

Po rečima nefrologa, ako postoji sumnja na probleme sa bubrezima, prvo treba da se pažljivo pogledate u ogledalu. Površinske promene na licu mogu da ukazuju na pojavu bolesti pre drugih simptoma.

Na koje znakove treba obratiti posebnu pažnju?
Nefrolozi su izdvojili 6 očiglednih znakova da vam bubrezi ne rade kako treba i da je neophodno da se obratite lekaru za pomoć.

1. Nadutost
Problemi sa bubrezima se uvek manifestuju na licu tako što se javi otok donjih kapaka. Istina, ponekad se kao simptom lezija tankog creva formiraju neobične kese ispod očiju, a lekar će svakako utvrditi šta je tačan uzrok.

2. Modra boja ispod očiju
Naročito ako se javlja nakon buđenja. Ovo je znak loše filtracije tečnosti u bubrezima. Može da govori i o “začepljenju” drenažnog sistema tela lepljivim supstancama imunoglobulina, što je reakcija na neodgovarajuću hranu.

3. Suva koža
Prekomerna suvoća kože, uključujući i lice, ukazuje na neadekvatan unos tečnosti u organizam i poremećaj u radu sistema za izlučivanje. Takođe, to može da bude i znak problema sa štitnom žlezdom. Da biste utvrdili tačan uzrok promena, trebalo bi da se obratite lekaru.

Povezani sadržaj:  OVO JE PRVI ZNAK DA SE U VAŠIM PLUĆIMA RAZVIJA RAK: Ne ignorišite ovaj simptom, ODMAH DOKTORU

4. Pojačana vlažnost kože
Ovo može da bude znak nedostatka vitamina D ili trovanja. Što je, pak, povezano sa problemima sistema za izlučivanje.

5. “Geografski jezik”
Promena receptora ukusa, takozvani “geografski jezik” (prekriven jarkocrvenim mrljama sa belim obodom), kao i pukotine na njemu ukazuju na razne patologije. Promene u korenu jezika ukazuju na probleme sa bubrezima i bešikom.

6. Promene u obliku ušiju
Stručnjaci kažu da ako se oblik ušiju promenio, onda su razlog bubrezi. Dakle, previše tvrda hrskavica školjke ukazuje na genetsko zdravlje bubrega, a meka ukazuje na sklonost ka problemima urinarnog sistema.

MONDO

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: