NAJOPASNIJA NAMIRNICA JE ČESTO NA SNIŽENJU: Stalno je jedemo, a niko vam neće reći da može biti opasna

| November 8, 2022 | 16:24 | 236 | 0

Mnogi roditelji ujutru žure i trude se da što pre pripreme doručak za djecu. Sasvim razumljivo, posegnu za onim najbržim opcijama, a to su obično hrenovke, koje se spremaju vrlo brzo i jednostavno. A koliko su one zdrave za djecu, a i za nas starije?

Nijedan nutricionista neće preporučiti da ih jedete, jer nisu nimalo zdrava opcija.

Hrenovke su pune soli

One u sebi sadrže veliku količinu natrijuma i masnoća. Pored toga što goje, nisu nimalo zdrave za organizam.

U sebi imaju mnogo nitrata i aditiva

Nitrati i nitriti su aditivi koji produžavaju rok trajanja namirnicama. Ipak, moramo imati na umu da oni ne donose ništa dobro organizmu, a na duže staze mogu biti vrlo opasni.

Pune su dodataka, poput antibiotika i hormona

Vrlo je malo verovatno da pronađete hrenovke koje su organskog porekla. Većina mesa koje se stavlja u njih puna je antibiotika i hormona.

Hrenovke goje

Pored toga što nisu zdrave, one su pune kalorija. Ukoliko uz njih dodamo i hleb, dete će uneti i dodatne kalorije u svoj organizam.

Mogu sadržati bakterije opasne po trudnice

Viršle nisu preporučljive trudnicama, jer se u njima može razviti bakterija listerija, koja može ugroziti trudnoću. Losteroza može biti uzrok pobačaja, mrtvorođenčeta i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Viršle se prave od otpada životinjskih organa, hrskavice, kostiju, creva, nerava i drugih nejestivih delova organa. Nakon detaljnih studija koje su istražile povezanost ove hrane i nastanka kancera, rezultati su bili poražavajući.

Povezani sadržaj:  BOLESNA JETRA VAS UPOZORAVA SA OVIH 8 SIMPTOMA: Ako uočite nešto od ovoga, ODMAH DOKTORU DOK NIJE KASNO!

Sastav viršle je više od 50 posto otrova! Svetski fond za istraživanje raka je naveo da bi ljudi trebalo da izbace ovu mesnu prerađevinu iz svoje ishrane što pre, ako žele da sačuvaju svoje zdravlje.

Osim hrenovke, na ovoj listi su i paštete, kobasice, parizeri, šunke i ostale fabrički upakovane mesne „poslastice“, prenosi Espreso

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: