“Svako veče plačem za mamom”: Devojčicama iz sela Bačvište stradali roditelji, baka i deka mole za pomoć

| November 9, 2022 | 18:07 | 561 | 0

Svako veče plačem za majkom, ne mogu da prestanem, napisala sam joj čestitku i baka mi je rekla da je u bolnici, nisam mogla da joj dam ali je i dalje čuvam – bolne su reči sedmogodišnje Dunje

Bračni par Stošić, Gordana (57) i Zoran (65) iz brdskog sela Bačvište kod Vladičinog Hana su oboje nezaposleni, a već tri godine staraju se o dve unuke nakon smrti roditelja. Oni nemaju nikakvu pomoć države, osim dečjeg dodatka.

Dečji dodatak je jedini prihod koji imaju za devojčice, a koji, u zavisnosti od meseca, iznosi 8.000 ili 9.000 dinara.

– Želja nam je da budemo sa bakom i dekom zato što su nas roditelji napustili. Svako veče plačem za majkom, ne mogu da prestanem, napisala sam joj čestitku i baka mi je rekla da je u bolnici, nisam mogla da joj dam ali je i dalje čuvam – bolne su reči sedmogodišnje Dunje.

Kako njihova baka kaže, devojčice žive u strahu da ih ne odvoje od bake i deke jer su iz Centra za socijalni rad već najavili moguće oduzimanje dece.

Mi sve što imamo dajemo za njih i činimo sve da ne budu gladne i da se ne razlikuju od druge dece – dodaje baka Gordana. Sin Bojan, sa samo 29 godina, nam je poginuo u saobraćajnoj nesreći oktobra 2019. godine. Te iste godine ga je napustila supruga, više puta ih ostavljala i vraćala se. Živeli su posebno, u Bačvištu, iznajmljivali i stan u Repincu, prigradskom hanskom selu. On je radio u Vojsci Srbije, čuvao decu, povremeno uzimao bolovanje zbog njih, pomagala sam i ja. Nadao se da će supruga da se vrati zbog devojčica. Međutim, ona je podnela zahtev za razvod braka, prvo ročište je zakazano za avgust, a onda za oktobar. U međuvremenu on je nastradao, njegova bivša supruga ove godine, a deca ostala bez roditeljksog staranja – kaže baka Gordana.

Povezani sadržaj:  Vic dana: Muž i kalendar

Pomozimo Gordani i Zoranu da nastave da brinu o svojim unukama.

Račun za donacije: 200-3453980101008-90, Fondacija “Tamara Misirlić”

Svrha uplate: Pomoć porodici Stošić

Devizni račun: RS35200345398010198860

SWIFT/BIC: SBPORSBG

VIDEO 

(Telegraf.rs)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: