Uzmite ovaj čaj prije spavanja: Ujutro ćete nam biti zahvalni

| November 11, 2022 | 21:01 | 1,096 | 0

Prije spavanja ne bi trebalo jesti tešku hranu jer se to može negativno odraziti na probavu, a potom i na ritam spavanja.

No, nutricionisti preporučuju da nakon spavanja popijete jednu od ove tri vrste čaja. Ovi čajevi ne sadrže kofein, zdravi su, dobri su za probavu i zdravlje crijeva.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je izuzetno zdrav, a nutricionisti savjetuju da popijete šalicu ovog čaja prije spavanja. Neke studije pokazale su da đumbir može ubrzati pražnjenje želuca, što može spriječiti probavne smetnje. To znači da vas želudac neće uznemiravati kad odete na spavanje. Uz to, đumbir može olakšati i neke druge probleme, kao što su nadutost i zatvor.

Čaj od mente

Menta se stoljećima koristila za ublažavanje gastrointestinalnih problema. Menta umiruje želudac sprečavajući kontrakciju mišića želuca, što potom sprječava grčenje želuca. Pokazalo se da je ova biljka posebno korisna osobama koje imaju sindrom iritabilnog crijeva. Prema tome, preporučuje se da prije spavanja popijete šalicu čaja od mente jer će on umiriti probavni trakt te ćete moći lakše spavati.

Čaj od kamilice

Kamilica ima svojstva koja pomažu u opuštanju pa je stoga čaj od kamilice dobro popiti prije spavanja. Kamilica također ima niz blagodati za crijeva, piše Well and good. Šalica ovog čaja svakako će pomoći u spavanju.

Povezani sadržaj:  Najposebniji ljudi: Prednosti i slabosti osoba s krvnom grupom 0

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: