ZNATE LI ZAŠTO ŽENSKE GAĆICE IMAJU MAŠNICU? Ovo je pravi razlog: Jako je korisno!

| November 12, 2022 | 14:41 | 352 | 0

Na Reditu osvanu je nesvakidašnje pitanje, a to je zašto se na većini ženskih gaćica nalazi mašnica!? Obzriom da se ispod tog pitanja pojavljivalo nekoliko različitih odgovora, možemo zaključiti da postoje različite teorije o tome.

Mnogi kažu kako u prošlosti gaćice nisu izgledale kao danas, jer nisu imale elastičnu gumicu na krajevima, pa one nisu išle direktno uz rubove i uz tijelo. Onda bi žene šile vezice koje bi mogle da pričvrste, te bi tako na prednjoj strani pravile masne, dok ni sa zadnje strane izgledale normalno.

Prema mišljenjima pojedinaca, to se dešavalo jer su ljudi prije živjeli u mraku ili pod jednom svijećom, pa bi ujutru ustajale iz kreveta prije izlaska sunca i morale bi se tako oblačiti. Kada na gaćicama imaju mašnicu ona bi im pomogla da znaju da li je prednja ili stražnja strana.

U današnje vrijeme žene nemaju takvih problema, ali se predpostavlja kako se idalje zadržao taj trend. Jedna od korisnica prokomentarisala je kako su mašnice bezveze i ignoriše ih, te da su je oduvijek nervirale.

Jeste li vi imali neku teoriju zašto se nalazi mašnica na ženskim gaćicama?

Povezani sadržaj:  PSIHOLOG KAŽE DA SU OVAKVE MAJKE NAJGORE: Posljedice po djecu mogu biti strašne

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: