Četvero djece u Srbiji primljeno u bolnicu

| May 9, 2023 | 07:58 | 584 | 0

Na dječju kliniku za neuropsihijatriju jučer je primljeno četvoro djece, jer je dvoje imalo ideju da je trebalo da se ubiju, a dvoje da nekoga treba da ubiju, rekla je srbijanska ministarka zdravlja Danica Grujičić.

“Djeca su osjetila da nešto nije u redu, i roditelji. Ta djeca su zahtijevala da ostanu u bolnici, i zato pozivam sve roditelje, djecu, da ko god da ima problem, okrene broj telefona koji treba. Ja se slažem da u školama treba da budu policajci, ali ne mogu oni da zaustave strah, tu su neophodni pedagozi i psiholozi, da se priča”, rekla je ministarka Grujičić.

 

Ministarka je navela da život mora da ide dalje, a onda zamolila medije da puste da struka odluči kako će se ići dalje, i kakvi su dalji koraci u riješavanju ovog problema koji nas je sve ostavio zatečene.

Bosanka deportovana iz Njemačke: Jedna od najvećih prevarantkinja ih koštala ‘malo bogatstvo’
Psihijatri će raditi na slučaju dječaka koji je ubio školske drugove i čuvara škole, navodeći da rad sa njim može da traje mjesecima.

“Nije lako da se sve odmah utvrdi. Neke stvari moraju da potraju”, rekla je ona.

Ministarka je pomenula spontana okupljanja ljudi, dodajući da je to dokaz da ljudi moraju da razmijene misli, jer “ekrani” nisu dovoljni.

Povezani sadržaj:  KONOBARICA MARIJANA DOBILA BAKŠIŠ OD 3.000 EVRA: Plakala i plesala od sreće! Ali sreća joj nije dugo trajala, usledio ŠOK OBRT

Dječak Kosta K. pronašao inspiraciju u dokumentarcu: Gledao je više puta stravični masakr u Americi?
“Tu je bilo dosta djece bez roditelja… Svi smo osjetili odgovornost. Dani žalosti su prošli, ali hajde da toj djeci počnemo da pričamo o ljepšim stvarima. O sportistima, uspjesima, takmičenjima… Ideja je da se skrenu misli. Ogromna je odgovornost na nastavnicima, učiteljima, zamislite kako je djeci koja će da se vrate u tu školu. Ovo za njih mora da ostane samo jedno ružno iskustvo”, priča Grujičić.

Struka je ta koja može da pomogne, napomenula je ministarka, a to je ovim sada što se dešava, kako kaže, dokazano.

Grujičić je potom pohvalila ekipe Hitne pomoći koje su bile i više nego aktivne kada se desio masakr u Mladenovcu, piše Direktno.

“Zdravstveni sistem odlično funkcioniše kada su ove stvari u pitanju. Da, nekada se čeka, zakazivanje, i drugo nešto, ali otvoriti 6 operacionih sala za 6 sati, to možemo samo mi”, navela je Grujičić.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Prva izjava nastavnice koja je ranjena u školi u Beogradu: U stanju šoka samo ovo ponavlja…
Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Povezani sadržaj:  ODABERITE JEDNO STABLO SA SLIKE, A MI ĆEMO VAM REĆI ŠTA VAS ČEKA DO KRAJA GODINE: Test koji svima pogađa Share

 

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: