Da li je pradjeda monstruma i psihopate Koste Kecmanovića počinio brutalan zločin u Crnoj Gori?

| May 10, 2023 | 14:01 | 2,534 | 0

Dobro radi pa se dobru nadaj, i ne radi zlo da se ne bi vratilo potomcima, stara je narodna poslovica. Niko ne treba da odgovara zbog tuđih zlodela, ali je užasan zločin u Beogradu otvorio je neka pitanja iz prošlosti, jer je dječak-psihopata koji je počinio užasan zločin u školi na Vračaru potomak, navodno praunuk majora Dragutina Kecmanovića, koji je počinio užasan zločin u Crnoj Gori prije tačno 100 godina. Prenosim u cjelosti tekst i zanimljivo istraživanje novinara iz Beograda, o porodici Kecmanović, čiji su članovi bili ugledni ljekari, sportisti a neki političari, ali ne mogu da tvrdim da je svaki detalj tačan i istinit. Čuveni ljekari iz porodice Kecmanović spasili su mnoge živote, i niko ne može nositi tuđe krstove niti imati veze i snositi odgovornost za ono što je počinio mali monstrum.

Petar Zvicer bio je zloglasni komita i zločinac koki je počinio brojne zločine u Crnoj Gori, između ostalog pljačkao mnoga sela, ubio mnoge nedužne civile, a potom žandare u vozu, a iz osvete odred Žandarmerije, navodno pod komandom tada majora a kasnije Dragutina Kecmanovića ubio je u selu Rokoči kod Cetinja 8 članova porodice Zvicer, među njima troje djece, bratića Petra Zvicera, te Petrovu majku, brata, sestru i snahu.

Ubrzo je ubijen i zloglasni komita Petar Zvicer, koji je 5 godina nakon Prvog svjetskog rata sa grupom razbojnika i odmetnika sijao smrt u okolini Nikšića i Cetinja, a nakon toga major Dragutin Kecmanović dobio je čin pukovnika i prekomandovan izvan današnje Crne Gore.

Povezani sadržaj:  Kako Razmnožiti H0RTENZIJE? Ovo Je Najlakši Način – I NIKADA Ih Više Ne Morate Kupiti

 


Tužno je što danas crnogorski ekstremisti pokušavaju da razbojnika i teroristu Petra Zvicera proglase herojem, iako se radi o odmetniku i zločincu koji je terorisao svoj narod, a neki advokati tvrde da odred majora Kecmanovića uopšte nije izvršio zločin osvete nad porodicom Zvicer, i da ne postoje istorijski dokumenti koji to dokazuju.

Pukovnik Dragutin Ilijin Kecmanović je imao trojicu sinova: Zlatimira, Miomira i Iliju. Zlatimir Kecmanović (1919-2012) bio je specijalista oftalmolog, član Akademije medicinskih nauka i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Zlatimirov unuk je takođe ljekar, specijalista radiolog, Vladimir Kecmanović, koji živi i radi u Beogradu. Vladimirov sin je dječak-ubica i monstrum Kosta Kecmanović, praunuk pukovnika Dragutina Kecmanovića.

 

Cijeli vijek nakon zločina u Rokočima kod Cetinja, jer se nisu iz osvete smjela ubijati djeca i nedužni članovi porodice odmetnutog teroriste i komita Petra Zvicera, maloljetni Kosta Kecmanović počinio je nezapamćen zločin u Osnovnoj školi na Vračaru, a osmoro nedužne djece stradalo je od ruke maloljetnog zločinca i monstruma.

 

Drugi Dragutinov sin je general JNA, prof. dr Miomir Kecmanović (1921-1996). Bio je poznati ljekar infektolog, heroj epidemije variole vere, odlikovan od strane Josipa Broza Tita najvećim jugoslovenskim odlikovanjem za humanost.

 

Miomirov sin nosi djedovo ime i također je ljekar. To je prof. dr Dragutin Kecmanović, specijalista opšte i abdominalne hirurgije, koji živi i radi u Beogradu. Njegov nasljednik nosi djedovo ime Miomir, i poznati je teniser koji živi i gradi svoju sportsku karijeru u Americi.

Povezani sadržaj:  Ginekolog sam već preko 20 godina i prošle sedmice mi je došao jedan mlađi bračni par na pregled jer nisu mogli imati djece, te da im ustanovim razlog tog problema.

 

Treći sin majora Kecmanovića bio je Ilija Kecmanović, istoričar umjetnosti i prevodilac. Njegovi su sinovi prof. dr Nenad Kecmanović, profesor političkih nauka, nekadašnji dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, dugogodišnji savjetnik Milorada Dodika, i Dušan Kecmanović, prof. dr psihijatrije.

 

Obojica su živjela u Sarajevu i početkom rata su se evakuisali. Nenad Kecmanović je prije rata bio član Reformskih snaga Ante Markovića, jedno vrijeme je bio član Predsedništva BiH na početku rata, kada su Biljana Plavšić i Nikola Koljević napustili Predsjedništvo BiH, ali ubrzo dolazi u Beograd, avgusta 1992. godine, dok njegov brat Dušan odlazi u Australiju gde ostaje do smrti 2014.godine.

 

Dragutinov brat bio je čuvenog revolucionar i komunista Vojislava Đeda Kecmanovića, prvi predsjednik Narodne skupštine Bosne i Hercegovine nakon Drugoj svjetskog rata.

 

Nebojša Vukanović

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: