DA LI STE ZNALI ZA OVAJ TRIK? Za samo 2 minuta riješite se visokog krvnog pritiska!

| May 6, 2023 | 21:52 | 328 | 0

Osobe koje imaju problema s tlakom prije svega moraju promijeniti prehrambene navike. Doktori kažu kako je za uspješno snižavanje visokog krvnog tlaka najvažnije smanjiti unos soli i masnoća.

 

Krvni tlak možete regulirati pomoću lijekova, ali i konzumacijom zdravih namirnica. Dva prirodna moćnika posebno su korisna za osobe s visokim krvnim tlakom zato što ga ekspresno snižavaju.

Cimet

Nekoliko je studija potvrdilo da sistolički i dijastolički tlak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan začin.

cimet-1

Ubacite li pola žličice u svoju dnevnu prehranu, lakše ćete kontrolirati visoki krvni tlak.

med-i-cimet-za-srce-prehladu-umor-infekcije-honey-and-cinnamon

Za instant-efekt cuclajte pola žličice cimeta u prahu, a nakon toga popijte čašu vode.

Češnjak

Namirnica koju mnogi proglašavaju najzdravijom na svijetu ekspresno smanjuje visoki krvni tlak. Češnjak opušta krvne žile te ih proširuje, zbog čega krv lakše cirkulira, pa se tlak smanjuje.

cesnjak3

Za brzo snižavanje tlaka zgnječite tri češnja češnjaka te ga pojedite samog ili s malo kruha.

cesnjak

Važno je znati da je češnjak najbolje gnječiti prije konzumacije jer tako potičemo enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, moćni spoj kojim se ta biljka brani od napada bakterija i gljivica.

Povezani sadržaj:  KUPILA SLIKU ZA 4 DOLARA NA BUVLJAKU: Htjela da je baci, a onda umalo ŠOK kada je otkrila koliko zaista VRIJEDI

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: