Detalji sa saslušanja oca ubice: “Rekao mi je da je odbačen, ništa nisam primjetio…”

| May 4, 2023 | 11:26 | 1,405 | 0

Otac dječaka K.K. iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, koji je osumnjičen da je juče oko 8. 40 sati ubio 8 učenika, čuvara i ranio 7 osoba potvrdio je da je imao dozvolu za oružje koje je njegov sin koristio tokom masovne pucnjave.

Na saslušanju je rekao da je u sefu držao puške i pištolje, da je sve bilo pod šifrom i kako mu nije poznato kako je njegov sin istu saznao.

Priznao je da je sina sa 12 godina vodio u streljanu i naveo koju. Otac je rekao da se njegov sin osjećao odbačeno, ali da ništa nije primjetio

Dječak je saslušan u prisustvu majke zatim je predat radnicima Centra za socijalni rad, saopćio je Nikola Uskoković iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je jučer naveo šef beogradske policije, Veselin Milić, dječak je u razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izolovan od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to.

Srbijanski mediji navode da je ocu dječaka K.K. određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je da je izvršio teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti.

Povezani sadržaj:  Pismo majke odraslom sinu - "Ne zaboravi da je glavna žena tvog života tvoja supruga"

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: