“Dobićeš poklon u srijedu u školi” Kostin drugar otkrio jezive detalje koji su se dogodili prije masakra

| May 8, 2023 | 21:45 | 571 | 0

Učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” čiji identitet je zaštićen je uvijek bio tu. Bio je tu kada su nazvali njegovog prijatelja Kostu “pametnjakovićem”. Pratio ga je na fudbalske utakmice, a Kosta K. (13) mu je pričao koliko se dobro zabavljao na strelištu.

Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku da će mu poklon donijeti u školu u srijedu, 3. maja, na dan koji je dječak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan.

Sa oružjem svog oca, ubio je osam svojih vršnjaka i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar”. Nikola je taj dan bio prisutan u susjednom odjeljenju. Sve je vidio i čuo. Danas je on polžio cvijeće ispred škole, koja je za nekoliko minuta postala poprište najneočekivanijeg zločinačkog trenutka.

– Bio je kraj prvog časa, oko 8.35. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: Pucaju, bježite, bježite!!! Naš nastavnik nas je spasio. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i vidio Kostu u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije – rekao je Kostin školski drugar.Zajedno igrali video-igre i fudbal

Povezani sadržaj:  “To Dete Je SVETLOST Mog Života”: JAUK Deke (63) Za Unukom Obišao Svet – Snaja Mu Uništila Život

On se potom osvrnuo i na odnos sa Kostom K.

– Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku – objašnjava on.

On dalje navodi da je Kosta bio miran, pristojan i malo introvertan.– On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja, a drugi ga maltretiraju. Zovu ga štreber jer je odličan učenik koji dobija najviše ocjene – objašnjava učenik.

Međutim, on tvrdi da masakr nije povezan sa lošom ocjenom u školi.

– On nikada ne dobija loše ocjene. Međutim, jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili da bi vikali “štreber”, “nesrećnik”. Dali su mu i druge nadimke. Koliko ja znam, nikada ga nisu tukli – objašnjava dječak.

Kostin školski drugar objašnjava da je Kosta K. nedavno zatražio da promjeni razred kako bi izbjegao maltretiranje, međutim, prema njegovim riječima, incidenti su se nastavili i u novom razredu.

“Dobićeš poklon u srijedu”
– Njegov otac jeste vodio Kostu da puca na poligonu – kaže on.

On dalje navodi da je Kosta pucao i na svog prijatelja kojem dva dana prije masakra nije donio rođendanski poklon.

Povezani sadržaj:  KOD LESKOVCA SE POJAVILA NOVA BABA VANGA! Hiljade ljudi danima čeka da ih leči ‘VIDOVITA’ MARINA!

– Kasnije mu je rekao: Dobićeš poklon u srijedu u školi – kaže on.

Međutim, kako dječak priča, uspioje da se spase tako što je iskočio kroz prozor, prenosi Blic.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: