HITNO REAGUJE DODIK: “ZABRANIT ĆEMO MOBITELE U ŠKOLAMA U SRPSKOJ”

| May 4, 2023 | 20:48 | 163 | 0

Vlada Republike Srpske odlučila je da sutra 5. maj proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj, povodom tragičnog događaja u Beogradu.

“To je više od zločina, ne može da se opiše. Niko ne bi poželio da se bilo kome i bilo gdje desi”, rekao je premijer RS Radovan Višković.

On je podsjeti oda smo do sada takve događaje gledali samo “tamo negdje”, ali smo sada nažalost doživjeli i u našem dvorištu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će policija pojačati obezbjeđenje u školama i da će svi objekti imati ogradu kako bi bila pojačana bezbjednost.

Dodik smatra da su olako prihvaćene neoliberalne vrijednosti i da je uslovljavanjem evropskih i ostalih institucija obrazovni sistem doveden u situaciju da ne odražava potrebe društva.

– Još jednom u ime Srpske i u svoje ime izražavam veliku tugu i nevjericu zbog tragedije u Osnovnoj školi u Beogradu. Zato je bilo potrebno analizirati stanje u Srpskoj, a biće zabranjeno unošenje mobilnih telefona u škole tokom trajanja nastave – rekao je novinarima Dodik nakon vanredne sjednice Vlade Republike Srpske.

On je istakao da vaspitati dijete nije samo stvar škole i potrebno je tražiti jedinstvo škole, roditelja i institucija, te da treba dati primat obrazovnim radnicima.

Povezani sadržaj:  SLIKA OVE KUĆE POSTALA HIT NA FACEBOOKU: Morate vidjeti kako je neko popravio krov, KO GOD PROĐE UZME MOBITEL I SLIKA (FOTO)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: