Jeziv podatak o masakru na Vračaru: 120 sekundi bilo potrebno dečaku da upuca 16 ljudi, ispalio 57 hitaca

| May 6, 2023 | 22:48 | 164 | 0

Na sve optužbe istražitelja otac dečaka koji je izazvao pokolj rekao je “da nije kriv”

V.K. (48), ocu dečaka koji je u sredu ubio 9, a ranio 7 osoba u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” određen je pritvor do 30 dana.

Jeziv je podatak da je K.K. (13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vreme promeni šaržere i pozove policiju!

Prema informacijama iz istrage, dečak je u sredu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin sa pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je i sa pet šaržera.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, na veštačenje je i oružje koje je oduzeto. Ono je bilo u leganom vlasništvu V.K.

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbeđeno. Na sve optužbe istražitelja, V.K. je rekao “da nije kriv”.

Kako je “Telegraf.rs” već objavio, poznati radiolog u svom stanu u sefu imao je 5 pušaka i dva pištolja.

– Nije poznato kako je dečak saznao očevu šifru. Međutim, ono što jeste da je mesec dana planirao zločin, da mu je policija u stanu našla dve cedulje. Jedna sa mapom, a druga sa imenima dece koje je planirao da ubije. On je tačno znao i da, ako počini zločin pre 14 godine, da neće odgovarati- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Povezani sadržaj:  EVO ŠTA SE DESI KADA UBACITE VLAŽNU MARAMICU U MAŠINU ZA VEŠ: Rezultat je fenomenalan, SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU OVAJ TRIK

Nezvanično, od svoje 12 godine sa ocem je odlazio u jednu poznatu streljanu u Beogradu. Prema našim informacijama u njoj je bio i mesec dana pre zločina.

– Dečak je bio veoma prezican pri upucavanju. Kako je dete veštinu je brzo sticao. Bilo mu je potrebno svega pet do šest odlazaka. Dokaz vežbe i spretnosti pokazao je prilikom zamene šaržera. Po svemu sudeći to je radio na osećaj i tako nije gubio vreme – objašnjava naš izvor.

Policija je uzela na veštačenje njegov mobilni telefon kao i kompjutere.

Nakon hapšenja maloletnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, navodno, da je “psihopata koji mora da se smiri”.

V.K. je juče saslušan, a odbranu je iznosio tri sata u Višem javnom tužilaštvu.

Dečak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

K.K. je ubio 7 devojčica, 1 dečaka, čuvara i ranio 6 drugara i nastavnicu istorije.

Danas je bila sahrana ubijene dece.

(Telegraf.rs)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: