“KĆERKA MI JE UMIRALA, A OTAC JOJ NIJE HTIO DATI KRV”: Bolna ispovijest Hrvatice koju je muž ostavio i otišao s drugom ženom

| May 25, 2023 | 21:48 | 481 | 0

Ispovest Hrvatice koju je muž ostavio i otišao sa drugom ženom tjera suze na oči.

Da bi na svijet donijele novi život, majke prolaze kroz razne faze koje nimalo nisu jednostavne. Ispovijest jedne majke Marije o porođajnom iskustvu i golgoti kroz koju je prošla da bi rodila bebu, najbolje opisuje sa čime se sve jedna porodilja suočava.

Na jednoj Fejsbuk stranici “Mamine tajne, anonimne i javne” osvanula je ispovest koja je mnogima naterala suze na oči i podigla mnogo prašine u javnosti.

– Imam djevojčicu koja ide u prvi razred osnovne škole. Nažalost, otac je nikad nije priznao, niti ju je želio vidjeti. Dijete je njegovo.

Ostavio me je još u trudnoći, a poslije kratkog vremena upoznao je drugu ženu. S njom je dobio divnu djevojčicu i ima novi život. Nikada mu nisam branila da viđa dijete. Nekoliko sam ga puta pitala želi li sa svojim djetetom ostvariti kontakt. Nije htio. Dijete nam je i oboljelo, bila je u šok-sobi i na aparatima. Ljekari su pristali pustiti ga jer je dijete bilo u teškom stanju, ali ni tada nije htio doći. Sve što sam radila radila sam za njeno dobro, a u njegov se brak nikad nisam miješala. No njegova mi je žena slala poruke, ali nisam se htjela raspravljati i svađati.

Povezani sadržaj:  Lijepa BiH: Pravoslavni svećenik zapjevao na svadbi efendije iz Mrkonjić Grada

Nekoliko puta poslao mi je poruku da ne želi izgubiti život koji ima i da mu je bolje ne remetiti sve što ima.

Zaboljelo me je i neshvatljivo mi je da neko odbaci jedno dijete, a prihvati drugo. Hvala Bogu, dijete nam je sada zdravo, ali ne mogu vjerovati da postoji čovjek koji čuje da mu dijete umire i ne želi doći dati krv. Dijete je inače rijetka krvna grupa, baš kao i njen otac koji je ne želi vidjeti.

Upoznala sam nekoga ko je divan muž i otac mojem dketetu, ćerka ga oslovljava s “tata”, živimo zajedno. Ali kako postupiti s djetetom, kako tako malenom biću reći pravu istinu? Na koji način? Što joj reći kad pita za pravog oca? Želim čuti još nečije mišljenje… – napisala je ta žena

U komentarima su joj pisali da je taj muškarac smeće, da je bolje da nije s njim. Pišu i da bi bilo dobro da ga mala uopšte ne upozna kad je takav jadnik koji vlastitom djetetu ne želi dati krv. Uglavnom, poručuju joj da ga zaboravi i nastavi život s novim mužem i ne osvrće se više, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: