MALOLJETNI NAPADAČ OTKRIO MOTIV MASAKRA U BEOGRADU

| May 4, 2023 | 11:19 | 718 | 0

Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, kazao je da je dječak, koji je pucao u OŠ “Vladimir Ribnikar”, u izjavi u policiji rekao da je “psihopata koji treba da se smiri”.

Milić je naveo da se dječak nalazio u Policijskoj upravi za Grad Beograd i da je upravo “otišao u jednu zdravstvenu ustanovu za liječenje maloljetnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad”.

Milić je za RTS ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavijestio ih o zločinu.

“Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili vidjeli da se ovako nešto u Srbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti”, rekao je on.

“U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to”, rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao namjeru da njima nekoga zapali.
“Kako je rekao, želio je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć”, naveo je Milić.

Povezani sadržaj:  "Nekada se svađao sa decom koja su bila bolja od njega", naš stručnjak objašnjava ovaj oblik ponašanja, a detalje o dečaku ubici otkrila članica saveta roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Dodao je da je u posljednje vrijeme primjećen porast korištenja hladnog oružja kod maloljetnika.

“Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga djeca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost”, rekao je načelnik beogradske policije.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: