Marinko nađen mrtav u stanu, ubicu snimila kamera: svi su zanemeli kad se saznalo ko ga je dva puta upucao

| May 10, 2023 | 15:15 | 776 | 0

Šest i po meseci nakon brutalnog zločina u zagrebačkoj Švarcovoj ulici, kada je Marinko K. (60) ubijen sa dva hica u stanu u kojem je obavljao posao, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv posrnulog zagrebačkog knjigovođe i direktora građevinskog preduzeća Vedrana T. (50).

Osim ubistva, za koje mu preti kazna zatvora od najmanje pet godina, Vedran T. je optužen i za još dva krivična dela dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom. Tačnije, u dva navrata, pre i posle ubistva, palio je automobile u novozagrebačkom Travnom.

Ubistvo se dogodilo 2. novembra 2022. godine u vremenu od 23.47 do 13.25 časova, a policijski uviđaj, obdukcija tela i prikupljeni dokazi pokazali su da je nesrećni muškarac, koji, unazad 10 godina, nije imao prijavljeno prebivalište u Hrvatskoj, ciljano je ubijen i pritom je zadobio prostrelne rane u glavu i telo od kojih je preminuo na licu mesta.

Nije imao mira
Tog kobnog dana, Vedran T. se čak dva puta vraćao u taj stan gde je ostavio krvavi potpis. Tokom jednog od tih dolazaka snimljen je kamerom na benzinskoj pumpi dok je sipao gorivo. Na kraju je sledećeg popodneva uhapšen u kući prijatelja u Donjem Vukojevcu, gde je, kako su nam rekli meštani, živeo poslednjih nedelja pre ubistva.

Inače, istražitelji su na kraju uspeli da ga povežu sa dva paljenja automobila. Prvo je 17. oktobra oko 22.30 časova u “suzuki sviftu” zagrebačkih registracija u vlasništvu 21-godišnjaka, prema optužnici, Vedran T. došao na benzinsku pumpu u Ulici SR Nemačke, gde je sipao oko dva litra goriva u providnu plastičnu flašu i odvezao se do neposredne blizine Ulice Božidara Magovca u Travnom, gde je oko 22.50 sata došao do parkiranog “BMW”-a. Na automobil je stavio flašu punu benzina i zapalio ga što je izazvalo požar koji se proširio na susednu “suzuki vitaru”.

Povezani sadržaj:  Kako žive Balkanci u Njemačkoj: Računi, namirnice i kirija duplo skuplji, ne može ništa da se uštedi

Nekoliko sati nakon ubistva u Švarcovoj, 2. novembra prošle godine, Vedran T. ponovo nije imao mira. Ponovo je odvezao “suzuki” do benzinske pumpe u Ulici SR Nemačka. U flašu je sipao 1,6 litara goriva i potom oko 21.30 krenuo ponovo u selo Travno i ponovo u istu Magovčevu ulicu. Ponovo je upalio automobil, ovog puta “volvo”, koji je polio gorivom i podmetnuo vatru koristeći kocke za potpalu. Materijalna šteta? Oko 80.000 evra. U optužnici za Vedrana T., Tužilaštvo je predložilo produženje istražnog pritvora jer smatraju da postoji opasnost od ponavljanja (ne)dela.

(Jutarnji)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: