Masakr u beogradskoj školi: “Sve je isplanirao. Došao je s 2 pištolja i 4 molotovljeva koktela”

| May 3, 2023 | 14:20 | 453 | 0

Nezapamćena tragedija dogodila se u školi u Beogradu na Vračaru Vladislav Ribnikar, kada je dječak od 14 godina ubio više učenika, ali i Dragana Vlahovića, čovjeka koji je radio kao obezbjeđenje u školi.

K.K. (14) se javio policiji da kaže da je pucao na više lica, izjavio je danas Veselin Milić, načelnik policijske uprave za grad Beograd i dodao da je oružje uzeo iz očevog stana i donio s četiri Molotovljeva koktela.

“Ovo je mesec dana planirano za izvršenje. K.K. je u dužem vremenu to planirao, motiv nije saopštio. Vatreno oružje, dva pištolja, uzeo je iz očevog stana i u školu je došao sa oružjem i četiri Molotovljeva koktela”, rekao je.

Hronologija jezivog masakra u beogradskoj školi: Kako je Kosta K. ubio osam ljudi, a ranio šest
Inače, skica i spisak za ubistvo nađeni su u njegovoj sobi na stolu.

“Imao je spisak. Skica izgleda kao iz video igre ili iz horor filma što ukazuje da je detaljno po razredima škole planirao kako da uđe u koju učionicu i kako i koje dijete da likvidira”, rekao je vidno potreseni Milić, pa nastavio:

Djevojčica koja je svjedočila ubistvu u školi u Beogradu: “Vidjela sam kada je pao na pod…”
“Nijemi smo pred ovom tragedijom. Ovom prilikom je smrtno stradalo osam učenika, sedam djevojčica i jedan dječak. Pripadnici MUP-a su po dolasku u školu lišili slobode ubicu. On je duži period planirao ovo. On je izabrao današnji datum zato što je učionica historije bila blizu izlaza iz škole.

Povezani sadržaj:  USISIVAČ VAM SLABO VUČE? Uradite ovo i biće kao nov!

U torbi je imao četiri Molotovljeva koktela, iz ranca je odmah po dolasku u školu upucao čuvara”, rekao je Milić.

Sve je bilo detaljno isplaniranoFoto: Telegraf: Sve je bilo detaljno isplanirano
Prema Milićevim riječima, masakr je do detalja isplanirao, a planirao je ubiti djecu iz VII-2, VII-3 i VIII-4 razreda.

Sve je bilo detaljno isplaniranoFoto: Telegraf: Sve je bilo detaljno isplanirano
Ministrica zdravlja Srbije Danica Grujičić kroz suze je rekla da je ovo najteži dan u njenoj karijeriji koja traje 40 godina.

“Osmoro djece i jedan čovjek koji je radio svoj posao poginuli su školi. Šestoro djece i njihova nastavnica smješteni su u zdravstvene ustanove. Dva dječaka koja su smeštena u Tiršovu stabilna su i van su životne opasnosti pogođeni su u noge. Nažalost, treća djevojčica je kritično, dobila je prostrijelnu ranu glave, ali oštećenje je veliko, urađeno je sve što smo mogli. Dječak koji ima povredu noge nalazi se u Urgentnom centru trenutno je u sali. Nastavnica koja je imala povredu karlice još uvijek je u sali i ona je u životnoj opasnosti.”

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: