Masovnom ubici iz Mladenovca određen pritvor: U crno je zavio nekoliko porodica i šokirao cijeli region

| May 6, 2023 | 21:21 | 82 | 0

Uroš Blažić (21) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gdje je priznao zločin koji mu se stavlja na teret. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor.

Priznao je da je počinio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta – kaže izvor.

Blažiću se, prema informacijama, stavlja na teret da je da je 4. maja tokom noći ubio osam osoba, a pokušao da ubije još 12 osoba.

– Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije ukrao tuđi automobil, a potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te natjerao taksistu da ga odveze u Kragujevac gdje je Blažić u toku jutra i pronađen u kući njegovog ujaka – kaže izvor Blica upoznat sa istragom.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je tražilo od suda da se Blažiću odredi pritvor po svim osnovama, šta je i sud prihvatio. Postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, da će ometati postupak uticajem na svjedoke, da će ponoviti krivično djelo s obzirom na ispoljenu naročitu upornost u počinjenju krivičnog djela – navodi izvor.

Povezani sadržaj:  Da li vas voli vaš pas: Ako ovo radi, znajte da vas obožava

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: