MUP: Dečak se sam prijavio, imao spisak i plan i molotovljeve koktele

| May 3, 2023 | 12:09 | 502 | 0

Predstavnik MUP-a Srbije Veselin Milić izjavio je da je 8.42 pozvapo policiju i predstavio se kao Kecmanović Kosta i da je pucao u više lica.

On je rekao da je prvo pomoćnik direktora škole pozvala policiju i da su odmah upućene patrole.

Sedam devojčica i jedan dečak su ubijeni, rekao je Milić, a oružje je pronađeno na licu mesta.

On je naveo da je osumnjičeni planirao sve meseca dana i da je imao spisak, a da je odredio prioritetne mete.

Izabrao je učionicu istorije jer je ona bila blizu ulaza u školu a prvi čas je imalo njegovo odeljenje, a pištolj i oružje je uzeo iz stana svoga oca, naveo je. Kaže da je do sada istraživanje pokazalo da je u torbi imao i četiri molotovljeva koktela.

Prema rečima Milića, po dolasku u školu odmah je izvadio pištolj iz torbe i pucao u radnika obezbeđenja D.V, pa se okrenuo ka deci i dežurnoj koja je sedela za stolom i još dve devojčice koje je lišio života, pa je nastavio hodnikom ka učionici istorije, usput menja okvir, i odmah je pucao ka nastavnici, s vrata i ostalim učenicima.

Izlazi iz učionice, odlazi do dvorišta škole, baca okvir iz pištolja i poziva policiju, a nakon toga ga lišavamo slobode, objasnio je Milić.

Rekao je da je sam izjavio da je planirao da likvidira decu, imao je spisak. sam je radio plan ulaza u školu, izlaza – što je nađeno na njegovom stolu,navedeno je. Skica izgleda kao iz video igrice i hororo filma, ukazuje da je detaljno, po razredima škole planirao kako da uđe i u koju učionicu i kako koje dete da likvidira i po kom broju, kaže Milić navodeći da je to naznačeno brojevima.

Povezani sadržaj:  PRAŠINA U STANU ME NERVIRALA, A ONDA MI JE SVEKRVA DALA ODLIČAN RECEPT: Sad čistim kuću trostruko rjeđe, A SVE BLISTA

Ovim putem u ime MUP-a i u svoje ime izražavam iskreno saučešće porodicama stradalih, dodao je.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: