Nakon hapšenja otkrio razlog zašto je to uradio: Muškarac iz Banovića NAJAVIO MASAKR kao u Beogradu

| May 6, 2023 | 21:19 | 124 | 0

Šerif Smajlović iz Banovića najavio je počinjenje masakra kao u Beogradu.

Ualkoholisanom stanju on je svoj naum prijavio policiji koja ga je ubrzo uhapsila te u pritvoru zadržala do otrežnjenja.

Naime, kako je potvrdila portparolka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić, sinoć oko 19.45 muškarac inicijala Š.S. sam sebe je prijavio policijskoj stanici Banovići, navodeći da će “poklati i ubiti”, odnosno počiniti scenarij većih razmjera u odnosu na onaj u Beogradu. Kao razlog je naveo to što su ga napustili supruga i djeca.

– Patrola Policijske stanice Banovići odmah je poslana te su ga pronašli na adresi. On je od ranije poznat kao osoba je sklona korištenju alkohola, a s obzirom da su ga zatekli u alkoholisanom stanju, doveli su ga u stanicu. S obzirom da je narušavao javni red i mir, uz naročito drsko ponašanje i omalovažavanje policijskih službenika, nakon alkotestiranja, a po nalogu postupajućeg tužioca, on je zadržan od otrežnjenja -navodi Sprečić, piše Kliks

U policijskoj stanici Smajlović je ostao do jutros, a zbog činjenice da je svoje prijetnje dijelio i putem društvenih mreža, on je saslušan i u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Po nalogu tužioca policija trenutno obavlja dodatne provjere ove osobe.

Povezani sadržaj:  "Ne izlažite djecu vijestima o tragediji" Upozorenje psihologa koje svaki roditelj mora da zna

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: