Našao Torbicu Punu Para I Nije Je Vratio, Prijeti Mu Zatvor

| May 3, 2023 | 19:41 | 159 | 0

Za pomenuto djelo prijeti mu novčana ili kazna zatvora do godinu dana

Muškarac M.P. optužen je da je zadržao pronađenu torbu s novcem, pišu Nezavisne.

Protiv njega je optužnicu podiglo Tužilaštvo Brčko, a terete ga da je 4. novembra lani pronašao torbu sa oko 3.500 maraka koju je izgubio R.M.

Naime, R.M. je na parkingu benzinske pumpe koja se nalazi u Brezovu Polju u Brčkom na gepeku škode ostavio svoju torbicu u kojoj su se nalazila njegovi lični dokumenti, mobilni telefon, te novac raznih valuta.

Kako se navodi u optužnici, nakon što je sjeo u vozilo da ga malo provoza, prilikom izlaska vozilom na magistralni put Brčko – Bijeljina torbica je pala na magistralni put.

Zatim je teretnim vozilom naišao optuženi, koji je išao iz pravca Bijeljine prema Brčkom.

On je ugledao torbicu pa je zaustavio vozilo i uzeo je pa nastavio put u pravcu Brčkog.

“Nakon što je otvorio i pregledao torbicu te uočio njen sadržaj, a bio je svjestan da novac koji se nalazi u torbici ne pripada njemu, već licu koje je vlasnik torbice koju je on našao i da on nema pravo taj novac zadržati za sebe. Ipak je to učinio u namjeri da na taj način sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist”, navodi se u optužnici.

Povezani sadržaj:  ISPOVIJEST BOŠNJAKA: “1992. god. smo iz Bijeljine izbjegli u Njemačku. Kuću nam je čuvao Srbin. Kada smo se nakon 10 godina vratili…”

Dodaje se da je preostali sadržaj zajedno sa torbicom bacio iz vozila. “Dakle, tuđu pokretninu koju je našao protivpravno je zadržao s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, čime je počinio krivično djelo utaja – iz člana 284, stav 5, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH”, navodi se u optužnici.

Za pomenuto djelo prijeti mu novčana ili kazna zatvora do godinu dana.

fokus.ba

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: