Osumnjičenom za ubistva kod Mladenovca određen pritvor, objavljeni novi detalji

| May 8, 2023 | 21:56 | 211 | 0

Viši sud u Smederevu odredio je pritvor dvadesetogodišnjem U.B, osumnjičenom za ubistva u Smederevu i Mladenovcu.

Tužilaštvo u Smederevu je saopštilo da je U.B. saslušan zbog sumnje da je izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašteno korištenje tuđeg vozila.

Osumnjičenom U.B. se stavlja na teret da je 4. maja u kasnim večernjim satima i tokom noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam lica i pokušao da liši života još 12 osoba.

Prilikom pretresa U.B. i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, navodi se u saopštenju.

Taksisti i trudnici prijetio bombom
Dodaje se da je U.B. prilikom bjekstva neovlašteno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe „Mali Požarevac“ prijetio bombom taksisti i trudnici u taksi vozilu i na taj način prinudio vozača da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je 5. maja pronađen u objektu čiji je vlasnik njegov ujak.

Danas je U.B. priznao izvršenje krivičnih djela, navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, pucao na više lica koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, tvrdi se u saopštenju.

Poslije saslušanja je Tužilaštvo predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor, što je sudija za prethodni postupak u Smederevu prihvatio.

Povezani sadržaj:  DA LI STE ZNALI ZA OVAJ TRIK? Za samo 2 minuta riješite se visokog krvnog pritiska!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: