OVO JE NAJBOLJI PRIRODNI LAKSATIV, I DOKTORI GA PREPORUČUJU: Ispraznite crijeva i višak tekućine!

| May 7, 2023 | 22:22 | 253 | 0

Svako ko ga je probao, rekao je da je ovo najbolji i najučinkovitiji (prirodni) laksativ. Naime, medicinski stručnjaci kažu da zatvor može biti uzrokovan mnogim stvarima kao što su nedostatak kretanja, prekomjerni stres, neki lijekovi, vitamini, nedovoljno vlakana i vode, te mnoge druge stvari koje mogu biti uzrok.

Ali to također može biti nuspojava neke druge bolesti u kojem slučaju biste trebali konzultirati svog liječnika i liječiti to stanje kako bi riješili taj problem.

Ako ste i vi jedni od mnogih koji imaju problema sa zatvorom, onda svakako trebate probati recept koji ćemo predstaviti u nastavku. Svako ko ga je probao, rekao je da je ovo najbolji i najučinkovitiji (prirodni) laksativ.

Čak i liječnici ga propisuju kao lijek, a najbolja stvar jeste što ga je vrlo jednostavno i lako napraviti. Ostat ćete iznenađeni rezultatima. Samo slijedite jednostavne upute. Evo što trebate učiniti…

Sastojci

150 gr datula/hurmi
hurme

150 gr suhih šljiva
sljive

5 šolja kipuće vode
mineralna-voda-810×538

Priprema i korištenje

Prvo izrežite datule i suhe šljive u male komadiće i dodajte ih u kipuću vodu. Zatim, trebate ih kuhati dok smjesa ne postane gusta. Trebali bi dobiti oko 20 porcija (kašika dnevno). Ova mješavina je korisna za ljude svih starosnih dobi.

zatvor

Možete je konzumirati tako što ćete je dodati u svoj jutarnji doručak, u čašu jogurta, zdjelu žitarica ili šta god vi želite. Olakšava zatvor u kratkom vremenskom periodu.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Povezani sadržaj:  Životna priča Elvira iz BiH: “Čistitio groblja za 2 marke po satu, a danas je vlasnik poznate građavinske fime u Njemačkoj!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: