POJAČANO OSIGURANJE PRED KLINIKOM/PSIHIJATRIJOM U KOJOJ LEŽI KOSTA

| May 7, 2023 | 19:45 | 1,239 | 0

Dječak Kosta K. (13) nalazi se na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu u Beogradu, a ova ustanova dobija jezive prijetnje zbog toga.

Kako pišu beogradski mediji, zbog učestalih prijetnji koje dobija ova ustanova pojačano je osiguranje ispred klinike. Budući da osumnjičeni za ubistva u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” nije napunio 14 godina, ne može krivično biti odgovoran i nalazi se na posebnom dječijem odjeljenju.

Kosta K. osumnjičen je da je 3. maja ubio osam đaka u školi na Vračaru i školskog čuvara, kao i da je ranio šestero učenika i nastavnicu historije. Prema posljednjim informacijama, osumnjičeni je masovno ubistvo planirao mjesec dana.

Također je neposredno pred zločin na internetu pretraživao da li djeca mogu krivično odgovarati.

Kosta je u srijedu rano ujutro sa rancem ušao u školu. Umjesto knjiga izvadio je pištolj CZ-99. Sa 14 metara pogađa čuvara. Kreće ka dežurnim djevojčicama u holu škole. Puca prvo u onu što sjedi za stolom, pa drugaricu pored i na kraju djevojčicu za klavirom.

Dok pucnji odjekuju školom, otvara vrata. Umjesto pozdrava, puca u nastavnicu. Okreće se ka drugarima iz razreda i nastavlja da puca. Njih pet je na mjestu preminulo. Šest se nalazi u bolnici.

 

Dok djeca krvava dozivaju pomoć, prolazi kroz školu i izlazi u školsko dvorište. Spušta pištolj i iz njega vadi municiju. Ponio je još jedan pištolj i 4 Molotovljeva koktela u rancu.

Povezani sadržaj:  MUSLIMAN ODBIO RUŠITI PRAVOSLAVNU SVETINJU: „Ja Neću Da Rušim Nečiju Svetinju, Da Ukaljam Obraz I Ruke, Da Na Đecu Bacim Sramotu I Prokletstvo!“ (FOTO)

Poziva policiju. Bez trunke kajanja izgovara: “Ja sam psihopata koji treba da se smiri”.

Preciznost u pucanju imao je jer je od 12. godine “vježbao” sa ocem u streljani. Iz očevog sefa uzeo je dva pištolja iako su bili pod šifrom. 57 hitaca je ispalio u one sa kojima je dijelio školske dane.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: