Pokrenuta peticija za zabranu Tik Toka, loše utiče na decu?: “Ta društvena mreža je puna negativnog sadržaja”

| May 7, 2023 | 21:13 | 199 | 0

Smatra da đaci u škole ne bi trebalo da nose moderne telefone

Predsednik Strukovnog udruženja sektora bezbednosti Dejan Milutinović ocenio je danas da je društvena mreza TikTok, za čiju zabranu u Srbiji je pokrenuta peticija, najlošiji sadržaj na internetu.

– Ona je puna negativnog sadržaja koji je pogotovu poguban za mlade u odrastanju, koji kao sunđer upijaju svaku novu informaciju, a one koje se mogu naći na ovoj društvenoj mreži su veoma loše – rekao je on za Tanjug.

Smatra da đaci u škole ne bi trebalo da nose moderne telefone, kao što su smart, android, već starije tipove telefona koji ne sadrže aplikacije, već samo osnovne funkcije za komunikaciju.

– Na taj način bi se postiglo da se deca ne udaljavaju od novih tehnologija, a zadržala bi se njihova socijalizacija, neophodna za psihički razvoj mladih ljudi – naglasio je Milutinović.

On preporučuje da đaci koriste tablete, na kojima deca mogu da uče i kod kuće i kada imaju onlajn nastavu, da ti tableti budu bez šifri i lozinki i da roditelji mogu da vide šta oni na tabletima rade.

VIDEO NA LINKU 

(Telegraf.rs)

Povezani sadržaj:  Tomo E., hrvatski branitelj: “Od Hrvatske sam dobio brojna priznanja, ali nijedno mi nije značajno koliko ono što mi je srpska starica iz Benkovca rekla 1995. godine.”

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: