Poruka upozorenja osvanula na vratima ubice iz beogradske škole

| May 8, 2023 | 08:29 | 362 | 0

U Beogradu je i dalje glavna tema krvavi masakar kojeg je 13-godišnji dječak Kosta K. (13) počinio u školi na Vračaru, kao i onaj 21-godišnjeg Uroša B., koji je niti dva dana kasnije, u selima udaljenima sat vremena vožnje od srpske prijestolnice, hladnokrvno likvidirao osmero mladih.

U zgradi na Vračaru u kojoj živi Kostina porodica, stanari nijemo otvaraju ulazna vrata. Svi su u šoku i potreseni time što je učinio njihov maloljetni komšija.

Na trećem spratu, gdje živi porodica dječaka ubojice, primjećujemo da je neko preko cijelih vrata njihova stana nožem ili nekim drugim oštrim predmetom urezao prijeteću poruka: “Kosta, pi…, čekamo te!!!”

Počelo čišćenje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu: ‘Nije mu mjesto ovdje’
Podsjetimo, dan nakon nezapamćene tragedije ispred Kostine zgrade zatekli smo učenike iz više beogradskih škola koji su mirnim okupljanjem željeli ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu, uvelike zakazao.

“Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor.

Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr. Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Povezani sadržaj:  Pitali Pjevača, Nedžada Murića, Da Otpjeva Ustašku Pjesmu, O Jasenovcu. Evo Šta Je Na To Odgovorio! (VIDEO)

Radiosarajevo.ba ispred škole u BeograduFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Radiosarajevo.ba ispred škole u Beogradu
Što se tiče momka koji je to napravio na njega je očito uticalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji”, rekao nam je 19-godišnji Aleksandar.

Inače, za sutra je u Beogradu u popodnevnim satima, u povodu dva krvava masakra u kojima je ukupno poginulo 17 osoba, najavljen protest, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je 3. maja krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: