PROKUHAVATE VODU?! Da li ste ZNALI da je to OPASNO i da ovako UGROŽAVATE ZDRAVLJE?!

| May 4, 2023 | 20:20 | 129 | 0

Ukoliko prokuhate vodu jedanput, ona postaje čistija i sugurnija za piće, međutim ako taj proces ponovite još jednom rizikujete da izazovete tegobe u stomaku!

Prokuhavnjem vode dva puta zdravi minerali koji se nalaze u njoj postaju štetni, osim toga tako nastaje i kamenac u posudi u kojoj se voda kuha, a ona je glavni uzročnik nastanka kamena u bubregu.

vodaa

Nitrati

Oni se nalaze i u vodi i u vazduhu i u tlu, ali postaju opasni kada su izloženi visokim temperaturama. Visoke temperature pretvaraju ih u nitrozamine koji su kancerogeni, a doktori ih dovode u vezu sa nastankom raka jajnika, debelog creva i želuca.

Fluoridi

Fluoridi u vodi predstavljaju rizik za zdravlje, naročito suopasni za neurološki i kognitivni razvoj dece. Objavljena je studiju koja je dokazala da je prisutnost fluorida u vodi povezana sa nižim koeficijentom inteligencije kod dece, a i sa nižom stopom plodnosti.

Arsenik

Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi arsenik koji vodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, pa i do kardiovaskularnih bolesti.

Novi.ba/Pink

Povezani sadržaj:  Kiseli KUPUS NE smiju JESTI osobe sa ovim ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, stanje se samo pogoršava

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: