“Samo psihijatrija, i da se bace ključevi”: Beograđani traže ove kazne za masovne ubice

| May 8, 2023 | 20:56 | 253 | 0

Građani danima polemišu o tome šta je prava kazna, na društvenim mrežama se nižu komentari i ideje, a šta ljudi zapravo misle pitali smo ih

Tragedije koje su se dogodile, prvo u školi OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, a potom i u mestu Mladenovac, ne samo da su zavile Srbiju u crno, već nas ostavile u strahu i strepnji. Budući da zakon ne tereti mlađe od 14 godina, ostaje da se vidi šta će biti sa maloletnim K.K. koji je ubio svoje drugare i čuvara škole, dok će se Urošu B., masovno ubici iz Mladenovca, suditi.

Ogorčeni, tužni, besni – građani ovih dana često polemišu o tome šta je prava kazna za počinioce tako gnusnih i jezivih zločina. Žrtve da zaboravimo ne smemo, a i ne možemo, a kao društvo još dugo nećemo moći da zacelimo velike i bolne rane koje su ostale.

Ekipa portala Telegraf.rs izašla je na ulicu i pitala građane: Koja je najadekvatnija kazna za počinioce najtežih zločina? Mnogi su, reklo bi se, odgovarali pre svega srcem.

Ovo su njihovi odgovori:

– Smrta kazna, ili ona doživotna. Zavisi kako pravosuđe odluči

– Meni je to mučno, ne mogu da pričam o tome, rekao je jedan od anketiranih, suviše skrhan da bi uopšte razmišljao o tome.

Povezani sadržaj:  SUPRUGA MI JE UPLAKANA POSLALA PORUKU DA ĆE MOJU MAJKU PRIJAVITI POLICIJI: Kad mi je poslala sliku iz dječije sobe VRISNUO SAM OD ŠOKA

I drugi je reagovao slično:

– Ovo je toliko potreslo javnost, da ne znam šta bih rekao…

Bilo je i onih koji i dalje mogu da nađu neko razumevanje.

– Ja sam kao neko iz svešteničke familije, više za praštanje.

Ali je većina bila za najstrože moguće kazne:

– Pošto nema smrtna onda doživotna.

– Samo psihijatrija, i da se bace ključevi. Nema tu opravdanja.

– Najteže kazne, vrlo prosto i treba vratiti smrtnu kaznu. Treba vratiti suđenje maloletnom licu kao punoletnom i kraj priče.

A za koju kaznu ste vi, napišite nam u komentarima.

Intervju sa gradjanima pogledajte na linku LINK 

(Telegraf.rs)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: