SAVRŠENA KOMBINACIJA ZA DETOKSIFIKACIJU JETRE: Ovaj recept će vas preporoditi

| May 7, 2023 | 16:02 | 203 | 0

Svi mi često olako shvatamo brigu o jetri pa u sebe unosimo štetne tvari, poput npr. alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholna bolest jetre koje može biti uzrokovana konzumiranjem proizvoda s dodanim šećerom, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Vašoj jetri godilo bi malo proljetnog čišćenja, a jedan od načina da se to učini je konzumiranje vode s grožđicama. Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa (bioflavonoidi i vitamin C) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

Međutim, grožđice imaju gotovo tri puta veći antioksidativni kapacitet od crnog i bijelog grožđa te su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica. Osim toga, hranjive stvari još su koncentrisanije kada se voće osuši.

A sa svim tim koncentrisanim hranjivim stvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu te se stvari brže apsorbuju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sistem te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Priprema:

Temeljito očistite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šoljice vode koje treba da kuvate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći. Ujutro procedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Povezani sadržaj:  DA BUDETE USPRAVNI KAO DIVIZMA: Čuvena biljka za zdravlje štitne žlijezde i respiratornog trakta, evo kako da napravite tinkturu, mast i čaj

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: