Sedam zahteva roditelja dece odeljenja VII/2 OŠ „Vladislav Ribnikar“ za državu

| May 10, 2023 | 13:31 | 197 | 0

Roditelji odeljenja VII/2, čija su deca stradala u tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, izneli su pred nadležne sedam zahteva. Rok za odgovor države i nadležnih organa je nedelju dana. Iza njihovih zahteva stao je ceo Savet roditelja ove škole.

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“ Igor Đorđević rekao je za televiziju Nova S da je na jučerašnjem sastanku ceo Savet roditelja stao iza zahteva roditelja odeljenja VII/2, a oni su:

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo, kako teče istraga i u kojoj je fazi.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim eksternih psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa učenicima odeljenja VII/2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa, radi obezbeđenja nepristrasnosti. Roditelji moraju biti upoznati pisanim putem sa programom kako će se raditi sa decom i da im se dostave biografije svih stručnih lica koja su uključena u program.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za odeljenje VII/2 mora da se nađe način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom izlazu.

Povezani sadržaj:  Kako je nij stid: Baba u 69-oj godini života ovako se oblači i javno se pojavljuje! (FOTO)

5. Tražimo kompletno renoviranje škole od 1. septembra.

6. Pružamo punu podršku kompletnom nastavnom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima iz VII/2 odeljenja, koji je obišao svet, kao i slike dece i roditelja i da isti za to budu sankcionisani“, naveo je Đorđević.

Ono što je škola mogla sama da uradi, ističe on, poput ulaza, učionice, već je ispunjeno. Rok za odgovor na ostale zahteve je sedam dana.

POVEZANO
Deca stižu u školu Ribnikar
Učenici se vraćaju u „Vladislav Ribnikar“, nema nastave, pozvani i roditelji
VESTI
08:54
27
„Ovaj dopis je poslat MUP, tužilaštvu i svim ostalim nadležnim organima. Samo tražimo da se ne ćuti i da budemo informisani šta se dešava po ovim pitanjima“, rekao je.

Podsećamo, pre tačno nedelju dana, K. K. ubio je osmoro svojih vršnjaka i školskog čuvara Dragana Vlahovića. Svi su ubijeni unutar same škole. K. K. je ušao na čas istorije i pucao na đake i nastavnicu koja je u napadu teže povređena. Ona, kao i još nekoliko učenika, nalaze se na bolničkom lečenju.

K. K. je uhapšen istog dana, u školskom dvorištu ove ustanove, nakon što je, pored osoblja škole, i sam pozvao policiju i ispričao šta je uradio. Dečak je potom smešten u specijalnu bolnicu gde se njegovo stanje prati, a u međuvremenu uhapšen je i njegov otac, čije je pištolje koristio u napadu i on se nalazi u pritvoru.

Povezani sadržaj:  “Moj muž je jutros oko sedam sati otišao na posao.”

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: