SRPSKI MEDIJI: DJEČAK (13) IZJAVIO KAKO MU JE ŽAO ŠTO NIJE UBIO SVE UČENIKE SA SPISKA

| May 4, 2023 | 21:56 | 527 | 0

Žao mi što nisam ubio sve učenike sa spiska. Htio sam da se vratim i sve ih ubijem, ali mi je u dvorištu ispao ranac sa Molotovljevim koktelima i nisam uspio.

Ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, u razgovoru sa radnicima Centra za socijalni rad (CZSR) izjavio dječak (13), koji je osumnjičen za najgori masakr u Srbiji.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, u srijedu u 8:40 sati ušao je u školu naoružan pištoljima i Molotovljevim koktelima.

Ubio je Dragana Vlahovića, školskog čuvara i osmero đaka, sedam djevojčica i jednog dječaka, dok je šestero djece ranio, kao i nastavnicu historije. Potom je sam pozvao policiju iz školskog dvorišta, predstavio se imenom i prezimenom, rekao šta je uradio i tražio da dođu po njega.

– Ja sam psihiopata, morao sam da se smirim – izgovorio je, a onda je uhapšen.

Prema riječima izvora koji je govorio za Kurir, dok je dječak hladnokrvno, bez trunke kajanja i empatije prema žrtvama, govorio o tome kako je dugo pripremao zločin, kao i kako je razradio plan i zbog čega, radnici CZSR nisu mogli da sakriju zaprepšćenje.

– Njima nije bilo dobro dok su ga slušali – kaže izvor Kurira. Kako dalje objašnjava, posebno jezivo je bilo kada je dječak izgovorio “da mu ni najmanje nije žao ubijenih drugova”.

Povezani sadržaj:  Evo Kako Možete Saznati Da Li Vam Neko Prisluškuje Mobitel

– Uživao sam dok sam slušao njihove krike. Meni je žao što nisam pobio sve ljude sa spiska, ali kada sam izašao u dvorište da promijenim šanžer, ispao mi je ranac sa Molotovljevim koktelima, a njih sam htio da bacim kako policija ne bi mogla da uđe u školu dok ne završim započeto. Onda sam se uspaničio i shvatio sam da je najbolje da pozovem policiju. Spustio sam pištolj i pozvao – navodno je detaljno opisao zločin.

Ono što je naročito šokiralo radnike CZSR tokom razgovora sa maloljetnikom, jeste i to što je on praktično priznao da je na neki način uživao u zločinu, da ne samo da ga je planirao, nego ga je i htio.

– Dječak je priznao da je često gledao kriminalističke filmove, serije, ali i dokumentarce o masovnim ubistvima, čak i onim u školama. Naročito je bio opsjednut dokumentarcem “Američka tragedija”, u kom se prikazuje kako majke žrtava pate, ali i kako majka ubice pati zbog onoga što je njeno dijete počinilo. Taj dokumentarac je gledao više puta i poistovjećivao je majku ubice sa svojom majkom – navodi izvor Kurira.

Kurir navodi i to da je dječak smatrao da ima problem sa društvom i okolinom, odnosno da on pati zbog toga što je izopšten i odbačen od društva.

Povezani sadržaj:  Stavila je bijeli luk u nos kako bi PROČISTILA SINUSE: Nakon 10 minuta, ostala je u šoku!

– On nije bio žrtva fizičkog nasilja, a pitanje je da li je bio žrtva nekog drugog oblika vršnjačkog nasilja. On je imao lični osjećaj da djeca iz škole ne žele da se druže s njim, a njegova mama nije to shvatala – navodi izvor i dodaje da je dječak u svaku svoju žrtvu ispalio između pet i osam hitaca.

IZVOR: KURIR.RS

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: