Uhapšen maloljetnik iz Banjaluke: Na Jutjub kanalu napisao “Banjaluko očekuj masakr” (FOTO)

| May 10, 2023 | 15:22 | 127 | 0

Policija je identifikovala maloljetnika koji je u komentaru na Jutjubu napisao “Banjaluko, očekuj masakr”, a saslušan je i njegov otac.

olicijski službenici MUP Republike Srpske identifikovali su osobu koja koristi kanal pod nazivom “Čed” (“Chad”) na društvenoj mreži Jutjub, a koje je ispod video objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu, postavilo komentar koji glasi: “Banja Luko očekuj masakr” – piše u saopštenju MUP Srpske.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji je djelo kvalifikovao kao Ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP u PU Banjaluka su u svojstvu svjedoka na navedene okolnosti saslušali A.P. oca maloljetnika, te su od istog oduzeti predmeti kojim je počinio gore navedeno djelo.

– U vezi sa navedenim, OJT Banjaluka biće dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama – rekli su u MUP Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske apeluje na roditelje da obrate pažnju na aktivnosti djece na internetu, posebno na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, a koji mogu izazvati uznemirenost građana.

Povezani sadržaj:  KLADIMO SE DA NEMATE POJMA: Znate li čemu služe ova dugmad na džepovima farmerki? IMAJU POSEBNU SVRHU

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: