Uplašeni đaci odbijaju da se vrate u školu na Vračaru: Roditelj za Telegraf otkrio šta su zahtevali na sednici

| May 8, 2023 | 13:50 | 199 | 0

Jedan od roditelja koji je prisustvovao samoj sednici govorio je za Telegraf.rs

Nakon velike tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” kada je učenik sedmog razred K.K. (13) ubio osmoro svojih drugara, kao i čuvara škole, a ranio još šestoro đaka, kao i svoju nastavnicu istorije, roditelji ove škole održali su sednicu na kojoj su razmatrali integrisanje dece u zajednicu nakon masakra.

Jedan od roditelja koji je prisustvovao samoj sednici govorio je za Telegraf.rs.

– Dosta roditelja, čak 60% njih je za to da se deca integrišu u zajednicu, ali ne u istoj zgradi u kojoj se zločin dogodio – rekao nam je i pojasnio da njihov zahtev nije da se deca trajno ispišu iz ove škole, već da se samo privremeno izmeste.

Otac ističe da dosta dece odbija da se vrati u školu i da se plaše da uopšte uđu u nju, mnogi su u strahu da napuste i sopstvene stanove.

Otkrio nam je da je zahtev za renoviranje predložen:

– Kada smo pomenuli renoviranje nismo imali u planu da pravimo Diznilend za decu, ništa megalomanski, već da se prostorije u kojima se odigaro krvavi zločin preurede. Pre svega ulaz u školu, hodnici, da se izoluje mesto zločina, da deca koja se vraćaju u školu ne doživljavaju traumu iznova, a da đaci koji će krenuti u tu školu ne upiru prstom – izjavio je otac.

Povezani sadržaj:  CIJELI SVIJET POLUDIO JE ZA OVIM RECEPTOM: Liječi koljena i obnavlja zglobove i kosti

Roditelj učenice iz ove škole potvrdio nam je i da će sutrašnjoj sednici u školi prisustvovati i pripadnici MUP-a:

– I njihova podrška nam znači, ali bismo voleli i da se dogovorimo sa Gradskom upravom da se omogući prostor deci u kojem će se integrisati u zajednicu, sve dok ne srede prostorije škole – završio je on.

Podsetimo, od danas od 8 časova u svim školama počela je primena jedne od šest mera koje je predsednik Aleksandar Vučić predložio nakon masovne pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar”, još 1.200 policajaca raspoređeno je po školama, a očekuje se i da se će se učenici pomenute škole u klupe vratiti 10. maja.

(Telegraf.rs)

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: