UPOZORENJE MUŠKARCIMA : Ako primjetite neki od ovih simpotoma ODMAH SE JAVITE DOKTORU jer bolovi u donjem dijelu leđa i u kukovima ili svrab “tamo dole” su OBILJNI POKATELJI DA STE BOLESNI

| May 4, 2023 | 19:07 | 168 | 0

Neke vrste raka češće pogađaju muškarce nego žene. A kao što znate i sami, svaku bolest je moguće izliječiti ako se reaguje na vrijeme.

Slušajte svoje tijelo jer će vam ono uvijek poslati signale kada nešto nije uredu. Pravovremena reakcija vam može spasiti život.

Ako primijetite ove simptome javite se vašem liječniku:

Rak prostate

prostata

Ova vrsta raka se javlja kod pet do sedam posto muškaraca starijih od 50 godina, a smrtnost je relativno niska – tri posto.

Simptomi bolesti na koje trebaju obratiti pažnju svi stariji od 50 godina su:

– nemogućnost uriniranja,

-otežano i često mokrenje posebno noću,

-slabiji mlaz mokrenja,

-stalni osjećaj nedovoljno ispražnjene mokraćnog mjehura,

-bolno mokrenje i pečenje,

-krv u mokraći,

-krv u spe.mi,

-problemi s e.ekcijom i eja.ulacijom (bolna eja.ulacija),

-učestali bolovi u donjem dijelu leđa i kukovima.

Otežano mokrenje, spori protok i nepotpuno pražnjenje mjehura, također, mogu biti posljedica povećanja prostate ili sužavanja uretera.

Rak debelog cvrijeva

dc

Krv u stolici se nikada ne smije ignorirati, čak i ako se javi samo jednom, jer je možda riječ o predkancerogenom polipu koji krvari, a krvarenje je jedini rani znak raka debelog crijeva koji se može primijetiti.

Limfom

dl

Bezbolni, otečeni limfni čvorovi na vratu, pazuhu ili preponama u pravilu ukazuju na infekciju, ali ako ne splasnu nakon tjedan dana, treba posjetiti liječnika.

Povezani sadržaj:  BOLE VAS NOGE I ZGLOBOVI: Nemojte da vas mrzi, probajte ovaj jednostavan trik

Također, neobjašnjivi gubitak težine kroz mjesec ili dva, bol u području čvorova nakon konzumiranja alkohola i svrab bez osipa mogu biti razlog za zabrinutost.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: